Reidun Halnes har jobbet i kjøttdisken på Eurospar Moa i 18 år. I grillsesongen merker hun at etterspørselen etter ferskt kjøtt er stor.
– Det går veldig mye på svin. I dag så har vi det travelt og vi vil ha fersk mat som vi kan lage til i full fart, sier Halnes.
Og nå kan det bli mer ferskt kjøtt i butikkene. En ny metode skal holde kjøtt ferskt 2-5 ganger lenger enn i dag.
Den skal ikke gå utover kvaliteten ifølge Kjell Raknes i Nortura.
– Vi tilsetter ingen tilsetninger på kjøttet. Det er rett og slett bruk av en kontroll på kjøling og produksjonsprosessen i slakteriene, som vi kombinerer med en unik pakketeknologi. Dette skal tilsammen bidra til den lengre holdbarheten, sier Raknes.
Kan redusere matsvinn
– For matprodusenter, handelen og forbrukere betyr det da at vi også vil kunne redusere matsvinn som følge av dette. Rett og slett fordi ferskvare er mer attraktivt enn frossen vare, sier Raknes.
Denne prosessen vil særlig ha noe å si for lammekjøtt, som i dag er sesongbasert på grunn av slakting om høsten.
LES OGSÅ:
I ferskvaredisken merker Reidun Halnes at det er mange som spør etter ferskt lammekjøtt, når det ikke er å få tak i.
– De tror kanskje sesongen er hele året, men det er det ikke. Det er fra høsten. Men det er jo klart at viss vi klarer å holde det ferskt lenge, så utsetter vi sesongen lenger.