Ny kultur-tursti

I Kristiansund har Nordmøre Museum, kommunen og friluftsrådet gått sammen om ei kultur-turløype som åpnes i ettermiddag.

Vågen i Kristiansund

I dag åpner ei ny kultur-turløype gjennom Vågen i Kristiansund

Foto: Petter Ingeberg

Løypa rundt Vågen blir ei ny form for StikkUT-løype, sier Hildegard Meese i Nordmøre Museum

Kultur og tur i ett

Tirsdag ble det lagt siste hånd på arbeidet med å sette opp nye skilt med bilder som viser mye av historien til de mange gamle bygningene i Vågen.

– Vi håper og tror at dette blir en god måte å lære litt lokalhistorie på samtidig som du får litt trim og frisk lust og kjenner sjølufta, forteller Meese.

Virginia Bertani og Hildegard Meese

Virginia Bertani og Hildegard Meese koser seg i løypa ved Vågen

Foto: Anne-Mari Flatset / NRK

Flere av Nordmøre Museum sine bygninger ligger i Vågen og nå gjøres det en jobb med å skilte slik at turgåerne kan lære mer om den særegne bydelen i Kristiansund.

Her er Mellemværftet med alle trebåtene, her er Hjelkrembrygga og her er Kristiansund Mekaniske, forteller Hildgard Meese.

Morgenstemning på Vågen i Kristiansund

Nordmøre Museum, kommunen og friluftsrådet har gjort en stor jobb for å skilte og legge til rette for en ny turopplevelse i Vågen

Foto: Rebekka M. Skotheimsvik

Første tur i kveld

Onsdag klokka 18 kan alle som vil møte opp på Piren i Kristiansund, så går det gratis Sundbåt over. Tore Bugge Pedersen fra museet blir guide på turen som også går innom kaffebrenneriet.

– Vi satser på mye aktivitet og liv og røre, sier Meese som stråler om kapp med mai-sola.

Verdens aktivitetsdag

10. mai er også verdens aktivitetsdag med en rekke lokale arrangement rundt om i hele fylket. I Ålesund arrangeres det tur til Von-hytta på Sulafjellet. Det er også Tine-stafetter rundt om i landet og Helsedirektoratet anbefaler alle som kan å sette av en halvtime til fysisk aktivitet.