NRK Meny
Normal

Ny Hødd-trener på plass mandag?

– Det er meningen at vi skal ha ham på plass når sesongoppkjøringen starter, ja, sier adm.dir. André Nevstad i Hødd.

André Nevstad

Adm.dir. André Nevstad har speidet lenge etter ny hovedtrener, sammen med styreleder Bård Dalen og styremedlem Per Ivar Roald. I neste uke får vi av all sannsynlighet vite hvem de har siktet seg ut og hanket inn.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Etter cupgull og 4. plass i 1. divisjon sist sesong, takket hovedtrener Lars Arne Nilsen for seg etter fire år i føresetet.

Nå står Hødd på trappene til en ny sesong – enn så lenge uten et definert trenerteam med hovedtrener i spissen.

Kommende mandag 6. januar møtes alle spillere og resten av medlemmene i Hødd til årets sesongoppkjøring. Da skal en ny trener etter alle solmerker være på plass.

– Det er meningen ja. Vi jobber med å sette opp et trenerteam, og har et mål om ha en ny hovedtrener på plass til over helgen. Vi vil kalle inn til pressekonferanse når alt er klart, sier Nevstad.

Styremedlem Per Ivar Roald deltar også i trenerjakten, sammen med Nevstad og styreleder Bård Dalen. Han sier avsløringen i verste fall kan drøye noen dager, men at løsningen er nært forestående.

Jakter nye spillere

Lars Arne Nilsen

Tidligere Hødd-trener Lars Arne Nilsen har nå gått tilbake som leder av akupunktur-klinikken i Volda, og sier til NRK at han tror Hødd kommer til å finne en god løsning for tiden fremover.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Hvilke nøkkelegenskaper ser dere etter i en ny trener, Nevstad?

– Først og fremst ønsker vi å videreføre filosofien vi har hatt de siste årene med Lars Arne (Nilsen). Vi trenger en som kan bygger videre på grunnmuren vår, og utvikle unge spillere. Samtidig handler det vel så mye om å ha en trener som vil jobbe godt sammen med resten av teamet og spillergruppen

Direktøren sier de også ønsker å forsterke laget med to-tre nye spillere.

Det er naturlig, ettersom tre av de mest sentrale spillerne forsvunnet ut dørene på Høddvoll, i form av Sivert Heltne Nilsen, Pål André Helland og Akeem Latifu.

Sistnevnte gikk på lån til AaFK, og det er ennå usikkert om sistnevnte klubb vil benytte seg av opsjonen, og hente nigerianeren på permanent basis.

Trygg på formen

– Nå handler det først og fremst om å møtes igjen til sesongoppkjøring, og komme i gang med gode treninger. Vi har hatt en del økter med spillerne i desember, og vet at de har holdt formen ved like i julen, sier Nevstad.

Tidligere Hødd-trener Lars Arne Nilsen til i hvert fall til NRK at han er optimistisk på gamleklubbens vegne. Han tror og håper Hødd finner en løsning som vil gagne klubben i tiden fremover.

– De jobber nok bra, og holder kortene tett til brystet, sier Nilsen, som har gått tilbake til jobben som sjef for akupunkturklinikken sin i Volda.

– Er du ferdig som fotballtrener nå, Nilsen?

– Man vet aldri i dette yrket. Dersom det dukker opp et spennende tilbud, så får man ta det derfra.

I februar drar Hødd-spillerne etter planen på treningsleir til Tyrkia, før turen går videre til den spanske La Manga-turneringen i mars (6. til 13.).

Da blir det altså med en ny lagleder ved roret. I neste uke får vi av all sannsynlighet vite hvem det blir.