NRK Meny
Normal

Charles Williamsen er ny daglig leder i Nordic Light

Charles Williamsen tar over for Anne Lise Flavik fra lørdag av.

Charles Williamsen

Charles Williamsen tar over som daglig leder av Nordic Light.

Foto: Odd Inge Teige

Williamsen kommer fra stillingen som redaktør og daglig leder i Nordmørsavisa, og er veldig fornøyd med å få jobbe med Nordic Light.

– Det er en utrolig artig jobb for en kristiansunder, som er interessert i foto og som er engasjert i byen, å få, sier han.

Festivalen har en bra posisjon, og Williamsen sier han vil gjøre sitt for å bidra til å gjøre den enda bedre.

– Min hovedoppgave er å være ansvarlig for den daglige driften. Med det er også min oppgave å skape engasjement i byen og få folk til å være med.

Morten Krogvold er kunstnerisk ansvarlig for festivalen.

Tar over House of Photography

I tillegg til den internasjonale fotofestivalen har Nordic Light arrangert et workshopmaraton med mange fotokurs lagt til en høstuke. Williamsen sier at det er en spennende tid å ta over festivalen på.

– I disse dager tar vi formelt over House of Photography, og dermed er vi herre i vårt eget hus som vi nå skal fylle med enda mer aktivitet gjennom hele året, sier han.

Har tjuvstartet

Selv om Williamsen formelt tar over i dag sier han at han begynte så smått allerede før jul.

– De andre ansatte har god kontroll på festivalen og det som skal skje der, men det er viktig å komme inn og ta noen beslutninger angående program og budsjett og slikt, forklarer Williamsen.

Programmet er for det meste klart og Williamsen sier at de nå har alle de fotografene de ønsker å ha med til årets festival.

– Men vi er i siste innspurt i forhold til kontraktene på noen av dem, og derfor kan vi ikke gå ut med alle detaljer enda.

Fokus på Sør-Afrika

I år vil festivalen har ett spesielt fokus på Sør-Afrika siden de feirer jubileum for sitt demokrati på samme måte som Norge gjør det.

– Vi har invitert fotografer fra Sør-Afrika til å komme hit i forbindelse med jubileet, sier han.

Men mer vil han ikke si for ikke å avsløre for mye av det kommende programmet.
Årets festival går av stabelen 6.–10. mai 2014.