NRK Meny
Normal

LEVENDE LYD: The Arctic Four

– Dette var virkelig en opplevelse, sier vokalist Bjørn Kjetil Larsen.

Lunsjkonsert med The Arctic Four i lokalene til NRK Møre og Romsdal

– Det står ikke en mann bak scenen med sigar og venter med millionene, sier Arctic Four som har gjort det meste selv med debutalbumet sitt.

The Arctic Four

Bassist Ståle Staurseth og gitarist / vokalist Bjørn Kjetil Larsen i full gang med konserten.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Hvis du gikk innom www.nrk.no/mr rundt kl. 12.00 tirsdag, eller bega deg innom NRK Møre og Romsdal sine lokaler, så var du en av de heldige som forhåpentligvis fikk med deg lunsjkonserten med bandet The Arctic Four.

Med publikum både i sal og på nett fremførte bandet lett rock i vel førti minutter, og gitarist / vokalist Bjørn Kjetil Larsen sier det var spesielt å holde konsert direkte på nett.

– Jeg synes det gikk kjempebra. Dette er jo en gyllen anledning til å få vise seg frem, og formidle det videre, sier han.

Konserten gikk også direkte på nasjonale NRK.no.

– Hadde jeg visst det så hadde jeg nok svettet enda mer, sier vokalisten og flirer.

– Kl. 12.00 på dagen er vel ikke det vanligste tidspunktet å holde konsert på for dere?

– Nei, men det er jo et godt tidspunkt. Folk fikk jo et avbrekk i arbeidsdagen, og det kom til og med noen av mine egne kolleger fra kriminalomsorgen, så dette var hyggelig.

  • Se TV-reportasjen om konserten:
Bandet The Arctic Four frå Molde er klare med debutplate, og tysdag heldt dei konsert i NRKs lokale i Ålesund. Kvar månad vil NRK sleppe til lokale band i ein lunsjkonsert som vi sender direkte på nettsidene våre.

Startet for ett år siden

Bandet har sitt opphav mellom fjell og fjorder i Molde. Gitarist og sanger Bjørn Kjetil Larsen, trommis Adam Strange og bassist Ståle Staurseth vil spille låter fra debutalbumet «Camouflage».

Bandet er et rimelig ferskt prosjekt som så sin spede begynnelse i januar 2013. Derfra har det gått slag i slag. En tur til rockeklubben i Molde var alt som skulle til for at bandmedlemmene fant tonen og bestemte seg for å satse sammen.

– Vi hadde spilt en split gig da vi fant ut at vi skulle spille sammen, forklarer Larsen.

– Men dere heter jo The Arctic Four, men dere er kun tre bandmedlemmer?

– Det har en logisk forklaring. Vi var fire helt i starten. Men nå er vi tre, og så ville vi ikke endre navn. Men vi har en åpen plass om det skulle komme inn et ekstra medlem, humrer Larsen.

(Saken fortsetter under bildet)

Stjerneprodusent på laget

Debutalbumet som nå er til salgs er medlemmene stolte av.

– Vi fikk napp hos førstevalget til å produsere det, John Cornfield. Han har de siste tjue årene jobbet tett med noen av de største artistene i England og verden som produsent, co-produsent eller tekniker, sier Larsen.

I Cornfields kjeller, hvor de gjorde innspillingen av platen, hang det gullplater fra Oasis, Muse, The Verve og Supergrass. Cornfield har også jobbet med Robert Plant. I 2005 produserte han bandet Razorlight som solgte over én million i England.

Og lykken til bandet stoppet ikke der. Charley Coombes har nemlig bidratt som keyboardist på platen.

Han har de siste årene vært sessionmusiker for Supergrass, med broren Gaz Coombes som frontfigur, og gjennom det turnert hele verden hvor han blant annet spilte på Wembley Stadion som support for Foo Fighters.

Han har også turnert sammen med Kings of Leon.

Levd ut guttedrømmen

Det er voksne karer som nå har fått levd ut guttedrømmen. Jobben med platen har de bestemt seg for å gjøre meste på egen hånd.

– Jeg tror det er slik bransjen har utviklet seg. Plateselskapene er ikke det de en gang var. Man kan produsere og distribuere selv, så vi velger å følge den linjen, sier Larsen.

Om de når frem til publikum eller ikke gjenstår å se. Albumet har fått god omtale i lokalavisen i Molde, men de tre medlemmene er klar på at det er en utfordrende bransje.

– Vi er ikke så unge lenger. Og vi har alle jobb. Selv har jeg tre barn. Det viktigste er at vi finner glede i musikken, og det har vi fokus på, sier Larsen.

The Arctic Four - Lunsjkonsert

Mye utstyr må til for å streame en konsert live. Her fra resepsjonen hos NRK Møre og Romsdal.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK