– Skal ikke kalle han klovn, men...

Norskamerikanske Erik James Anderson følger den amerikanske valgkampen tett. Han er ikke blant dem som mener Donald Trump er den ideelle kandidaten.

Erik James Anderson og Donald Trump

VALG: Erik James Anderson fra Minnesota følger Donald Trumps uttalelser og den amerikanske valgkampen tett.

Foto: NRK/SCANPIX

Selv det norske mediebildet preges i stor grad av valgkampen før det amerikanske presidentvalget.

Nettsider, aviser og TV-sendinger fylles av informasjon om siste nytt fra landet over Atlanteren og spesielt en mann har stjålet det meste av oppmerksomheten – nemlig Donald Trump.

– Til å begynne med var det interessant og litt artig, og spesielt Donald Trump er, jeg skal ikke kalle han klovn, men litt underholdende. Men jo lenger han har holdt ut, og blitt mer og mer populær, jo mer bekymret har jeg blitt, forteller Erik James Anderson, som er født i USA.

Vil ikke ha Trump

USA-ELECTION

KAMPEN: Det er Hillary Clinton og Donald Trump som for øyeblikket ligger best an i sine respektive partier.

Foto: STAFF / Reuters

Han har bodd i Norge i litt over 30 år og er bosatt i Ålesund med familien. Men gjennom internett, sosiale medier og amerikanske nyhetssendinger følger han det som foregår i det gamle hjemlandet tett.

Anderson er ikke blant dem som tror Donald Trump er den beste løsningen som president.

– Han er veldig inkonsekvent i meningene sine. Det var en ting som slo meg veldig og det var det med IS. Det var ikke nok å lete etter folk som har med det å gjøre, du måtte gå etter familiene deres og da tenkte jeg «hallo?». En slik person kan vi ikke ha som leder av verdens mektigste land, mener han.

Cruz eller Trump

Likevel er det Trump som foreløpig er den mest populære kandidaten på republikansk side. Anderson tror det til slutt vil stå mellom den rike forretningsmannen og Ted Cruz, og har følgende forklaring på hvorfor Trump har klart å bli en seriøs kandidat.

– Folk i USA er lei av det gode gamle. De som har vært i partiet lenge og går etter partiets ønske, men Trump er noe utenom det vanlige. Han gjør ikke ting slik de egentlig skal gjøres, og det appellerer tydeligvis til det amerikanske folket, sier han.

– Ledelsen i det republikanske partiet hadde ikke trodd at han kunne dra det så langt ut og bli så populær, og nå sliter de litt med å finne på hva de skal gjøre for å unngå at han blir valgt inn, legger norskamerikaneren til.