Han har gått over til å bruke norske torskefiléter som hovedingrediens når den kanskje mest engelske av alle engelske retter tilberedes. Fish and Chips.
Craig Buckley er kokk og lager mat om bord på frysetråleren Ramoen. Han angrer ikke et sekund på at valget har falt på den norske fisken.
– Torskefilétene er store og fine, kjøttet er mye fastere og det har mer smak, sier den engelske kokken.
17. mai-torsk
Buckleys kokkelering er del av begynnelsen på en ny, stor kampanje for norsk sjømat, og på selveste 17. mai skal norsk torsk fylle britiske mager.
Da skal den engelske hurtigmaten med norske råvarer selges fra såkalte Chippies, Fish and Chips-boder, i dronning Elizabeths rike. Prisen på herligheten blir symbolske 10 kroner eller 99 pence.
– Vårt viktigste eksportprodukt utenom olje er fisk. Så hva er vel mer naturlig enn å vise hva Norge består av på vår egen bursdag?
Ordene kommer fra Jack Robert Møller som er Norges Sjømatråds representant i Storbritannia.
Tonnevis av frossen torsk
Møller forteller at den hele historien om den norske ombordfrosne fiskefiléten nå skal ut til verden for første gang. Og når 16 tonn frossen torsk sendes til England for å bli til landets nasjonalrett, blir det mye å snakke om.
– Gjennom kampanjen skal vi fortelle hele England den ordentlige historien om filétene som kommer fra klare, arktiske farvann, sier Møller.
Og fisken? Ja, den har en gruppe redere bidratt med. En jobb som har krevd hardt arbeid, ifølge Katrine Florvåg, salgssjef i Vartdal Seafood i Møre og Romsdal.
– Det var ikke helt lett å få tak i dem, men effekten tror jeg blir kjempestor, sier Florvåg.
Hun er overbevist om at kampanjen vil føre til stort fokus på den norske fisken.
– Jeg tror salget vil doble seg i England, avslutter Florvåg.