NRK Meny
Normal

Norges spissduo herjet med Wales: – Vi skal til EM

Det var aldri noe tvil om hvem som skulle gå seirende ut da Norge møtte Wales i Ålesund fredag kveld. Én scoring fra stjerneskuddet Ada Hegerberg, én fra frisparkspesialist Maren Mjelde og to mål fra Isabell Herlovsen sikret tre nye poeng i EM-kvalifiseringen.

Ada Hegerberg

SCORING: Ada Hegerberg jubler setter å ha doblet Norges ledelse over Wales.

Foto: EkornesvÂg, Svein Ove, Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Isabell Herlovsen

MÅLMASKIN: Tomålsscorer Isabell Herlovsen i duell med en walisisk spiller.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Kvinnelandslagets EM-kvalifisering har kommet litt i skyggen av mennenes. Ufortjent vil mange hevde. For laget leverer på et høyt nivå og topper nå kvalifiseringsgruppe åtte foran Østerrike.

I den første kampen vant de 4–0 over Kasakhstan, og fredag fulgte de opp med en ny 4–0 seier over 36.-plassrangerte Wales. Allerede etter to kamper er målet klart.

– Vi skal til EM, og vi vil hevde oss der. Da er det viktig at vi får kontroll på disse kampene tidlig, slik at vi slipper å surre det bort på noe tull, sier Andrine Hegerberg til NRK.

Cirka 3500 entusiastiske tilskuere hadde møtt opp på Color Line Stadion i Ålesund og fikk se Norges fotballkvinner herje med gjestene fra Storbritannia. Lillesøster og Lyon-spiss Ada Hegerberg scoret et av Norges mål denne kvelden og beskriver hodestøtet slik:

– Det var et perfekt timet innlegg og det var egentlig bare å stive av hodet og få den til å gå inn. Det var deilig og et viktig tidspunkt å få en 2–0 scoring på, sier superspissen.

Herlovsen fikk hull på byllen

Norge hadde hatt flere sjanser i startem av kampen, men det var først etter 30 minutter at det løsnet.

Maren Mjelde fikk fritt leide fra like utenfor sekstenmeteren og fyrte av mot lengste hjørne. Alice Evans i Wales-buret fikk en hånd på skuddet, men måtte gi retur. Den snappet Isabell Herlovsen opp, takket og bukket, og trillet ballen enkelt i mål.

Isabell Herlovsen gjør 1-0 til Norge mot Wales.

I minuttene før pause la sunndalsjenta Ada Hegerberg på til 2–0. Storesøster Andrine Hegerberg fant navnesøster Andrine Tomter på venstrekanten. Hennes innlegg fant igjen Adas pannebrask, og 20-åringen stanget Norge til en trygg ledelse før pause.

Ada Hegerberg gjør 2-0 mot Wales

Utsøkt scoring fra Herlovsen

Norge fortsatte trykket etter pause og det tilhørte sjeldenhetene at Wales nærmet seg hjemmelagets sekstenmeter.

I stedet var det Isabell Herlovsen som påførte waliserne ytterligere hodebry. Trine Rønning løftet ballen lekkert over forsvaret til Herlovsen. Spissen fulgte opp i like glimrende stil da hun dempet ballen på brystet og fant nettmaskene med en fin volley.

Like før fulltid la frisparkspesialist Maren Mjelde på til 4–0 med et plassert skudd over muren.

I april møter Norge Israel og Østerrike i EM-kvalifiseringen. Se hvordan status er i gruppa per dags dato nederst i saken.

Isabell Herlovsen scorer sitt andre mål mot Wales
Maren Mjelde gjør 4-0 mot Wales.
Laster innhold, vennligst vent..