Normal

Torske lover et sterkt lag mot Italia

I kveld skal Norge kjempe mot Italia på Ullevaal. Jarl Torske tror at Norge kan bli vanskelige å slå.

Jarl Torske

Assistenttrener Jarl Torske håper på poeng mot Italia på Ullevaal i kveld.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Landslaget har vært utskjelt, og Per-Mathias Høgmo har etter elleve kamper seks tap, fire uavgjort og en seier som landslagssjef. Assistenttrener Jarl Torske mener at de må holde trykket oppe hvis de skal ha en sjanse mot Italia.

– Vi ønsker å få Norge tilbake på den internasjonale arenaen med sterke resultater. Vi har stor respekt for Italia, men de har også respekt for oss. Norge er nemlig ikke så enkle å slå på Ullevaal, sier han.

Blir ikke påvirket av kritikken

Norge har ikke kvalifisert seg til et stort mesterskap siden toppfotballsjef Nils Johan Semb, som landslagssjef, loset Norge til EM-sluttspillet i 2000.

– Det er naturlig at mange ser på Italia som favoritten. De var med i EM senest i sommer, og vi blir selvsagt underdogs i forhold, sier Torske som mener at kritikken ikke påvirker laget.

– Vi er inne i et langsiktig prosjekt der vi satser på unge spillere. Mye positivt har skjedd innad i laget til tross for at det ikke vises på resultatene. Jeg mener at vi gjorde en respektabel jobb på Wembley i forrige uke, og at vi er på riktig spor, sier assistenttreneren.

Vil ha poeng

For 23 år siden opplevde norsk fotball en av sine største kvelder. Italia ble slått 2–1. Det ble starten på 1990-tallets gylne år der Egil Olsen ledet Norge til to VM-sluttspill. Ingenting står og faller på resultatet etter kveldens kamp, men Torske vil selvsagt komme ut av åpningskampen med poeng.

– Det blir veldig spennende. Vi har stor respekt for Italia, men det finnes også rom og muligheter mot dem. Vi er fortsatt sterk i troen, og gleder oss til kamp, sier Torske.

– Mange kjekker gutter vet du

A-landslaget verken vinner eller scorer mål. Likevel blir det fulle tribuner mot Italia.

– Det er mange kjekke gutter vet du, hehe, som spiller litt annerledes fotball og prøver på noe nytt, sier kaptein Per Ciljan Skjelbred til NTB om hvorfor han tror det norske folket gidder å møte opp for å se et lag som knapt lykkes med noe.

Over 25.000 billetter er solgt til den første EM-kvalifiseringskampen hjemme mot gruppefavoritt Italia.

– Det er ekstra motiverende. Jeg tror ikke jeg har opplevd fullsatt Ullevaal med landslaget. Det blir utrolig artig å lede guttene ut, sier lysluggen.

– Hvordan opplever du å få kapteinsæren for Norge?

– Absolutt det største jeg har gjort som fotballspiller. Det blir stort. Jeg gleder meg til kampen, sier Skjelbred.