Reddet fra nedleggelse av millionbeløp

Fotofestivalen Nordic Light får fortsette etter økonomisk støtte fra Kristiansund kommune og fylkeskommunen.

Ingunn Strand

FESTIVALSJEF: Daglig leder for Nordic Light, Ingunn Strand, er glad for å ha sikret festivalens økonomiske fremtid.

Foto: Anne-Mari Flatset/NRK

Den internasjonale fotofestivalen, Nordic Light, som går av stabelen hvert år i Kristiansund, kan endelig ta et lettelsens sukk. Økonomien er reddet etter at Kristiansund kommune og Møre og Romsdal fylkeskommune bidro til aksjeutvidelse.

– Det er opp mot to millioner kroner, det var et være eller ikke være. Vi er kjempeglad for at eierne våre mener at vi bidrar med noe bra til regionen, og at vi har livets rett, sier daglig leder for festivalen, Ingunn Strand.

– Vi kunne ikke levd uten de midlene, legger hun til om den nå ti år gamle fotofestivalen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nordic Light-toget

TOG: Det er mye folkeliv i Kristiansund under festivalen.

Foto: Roar Halten / NRK

Ser lyst på fremtiden

I stedet for å tenke på en mulig undergang for festivalen, kan de nå se fremover.

– Fremtiden ser jeg lyst på. Eierne våre vil veldig gjerne at vi skal bestå og gjengen med frivillige gjør at vi får det til. I tillegg har vi nasjonale og internasjonale venner som kommer og bidrar uten at det koster all verden, forteller Strand.

Årets festival arrangeres fra 27. april til 1. mai og hovedfokuset fremover vil være å sørge for at den blir best mulig.

– Klart, vi skal holde oss til budsjettet og vi må tjene mer penger enn det vi bruker. Vi skal holde oss i huset i all hovedsak, men jeg tror vi blir mer synlig i gatene i Kristiansund også. Jeg håper at noen samarbeidspartnere kan hjelpe oss til å tjene mer penger ved å selge flere verk under festivalen, sier Strand.