Olav Lundanes ble norgesmester – igjen

Det var lenge knyttet usikkerhet til om Olav Lundanes fra Ålesund skulle stille til start i lørdagens mellomdistanse under NM i orientering i Kongsberg. Etter målgang er all tvil satt til side: Lundanes er norgesmester – igjen.

Olav Lundanes

Olav Lundanes vant lørdagens mellomdistanse og ble dermed norgesmester.

– Jeg vinner fordi Bjørn Ekeberg bommer, og er dermed litt heldig, sa en ærlig Olav Lundanes, til orientering.no.

Han løp inn til tiden 35:44. Det holdt så vidt til seier.

Lundanes løp ut på tidlig startnummer, og satte standarden, skriver nettstedet. Selv var han overbevist om at tiden ikke ville stå seg mot de beste fra gårsdagens kvalifiseringsløp.

Sekundstrid

En av Lundanes' sterkeste konkurrenter, Bjørn Ekeberg holdt stor fart fra start, og ledet stort sett hele veien. Men han tapte verdifulle sekunder mot slutten av løpet.

– Søren heller, sa Bjørn Ekeberg da han kom i mål på tiden 35:46, bare to sekunder bak vinneren.

Nølingen inn mot 3. siste post avgjorde dermed gullkampen, i favør Lundanes.

Den tidligere doble verdensmesteren (2010 og 2011), løp torsdag inn til en 4. plass i mesterskapets langdistansekonkurranse.