NRK Meny
Normal

NFF møtte KBK: – Vil bli en god og funksjonell stadion

Norges Fotballforbund har god tro på at Kristiansund stadion skal bli klar til eliteseriekamper neste år. Men mye må skje om alt skal være klart til avspark.

NFF møtte KBK

KRISTIANSUND: Norges Fotballforbund reiste til Kristiansund stadion på tirsdag. Her ga de gode råd til utbedring av stadion, før KBK starter spill i eliteserien 2017.

Foto: Roar Halten / NRK

Tirsdag fikk Kristiansund Ballklubb besøk av en delegasjon fra Norges Fotballforbund. Målet med møte var å få et overblikk og diskusjon over hva som må utbedres på Kristiansund stadion.

– Det er litt av hvert av utfordringer her, men de har noen viktige ting som må utbedres, forteller Dag Vestlund, arrangementssjef i Norges Fotballforbund.

Flomlys og TV-fasiliteter

NFF har en del regler over hvordan fotballstadioner skal være, om laget spiller i toppdivisjon. Hos KBK er flomlyset en av de største utbedringene, når kampene nå skal sendes på nasjonal TV.

Dag Vestlund

Dag Vestlund, arrangementssjef i Norges Fotballforbund.

Foto: Roar Halten / NRK

I 1. divisjon var flombelysningskravet 800 lux, mens i eliteserien er kravet på 1200 lux, men med sterk anbefaling om å justere til minimum 1500 lux ved oppgradering av eksisterende eller nybygg av anlegg.

– Vi har en veldig god dialog med klubben om planene, og de er godt forberedt, sier Vestlund.

I tillegg til flomlys må det bygges større TV-fasiliteter, slik at opp mot 14 kamera og semitrailere med produsentbord vil kunne lage de best mulige bildene.

– Vi har for så vidt visst om stort sett alt som vi har snakket med NFF om i dag. Vi har fått høre noen smådetaljer, men det er ikke noe som kommer til å velte deltakelsen i eliteserien, sier Truls Skar Helland, som er driftssjef ved Kristiansund stadion.

Har god kontroll på finansieringen

KBK har også vurdert om de skal utvide tribunene, på grunn av det store salgspresset som kom da sesongkortene for 2017-sesongen ble lagt ut for salg.

– Vi kommer mest sannsynlig til å sette opp en ekstra tribune på den siste kortsiden. Då vil vi kunne få plass til rundt 4.100, fortalte marknadskonsulent i KBK, Frank Nilsson.

Truls Skar Helland

Truls Skar Helland, driftssjef ved Kristiansund stadion.

Foto: Roar Halten / NRK

Med åpen dialog med NFF, forsikrer driftssjefen til KBK at finansieringen er på stell.

– Vi skal ikke gå på noen stor blemme med det her. Dette skal vi ha god kontroll på, sier Helland.

Frem mot eliteseriestart neste år, vil Kristiansund stadion være i full gang med utbedringene. Om det fortsatt vil stå brakker når sesongen starter, bekymrer ikke NFF:

– Det vil det være i en slik situasjon som KBK er i nå. Når de kommer opp i eliteserien for første gang blir det noen slike løsninger, og etter hvert vil anlegget utvikle seg til å bli et godt og funksjonelt stadion, sier Vestlund.

Gravemaskin ved Kristiansund stadion

Gravemaskinene er godt i gang med å gjøre klart til å sette opp nye flomlys ved Kristiansund stadion.

Foto: Roar Halten / NRK