NRK Meny
Normal

Slik vurderer NFF Barrantes sitt røde kort

Fredag kveld konkluderte domsutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) at det røde kortet til AaFK-spiller Michael Barrantes blir stående, men at han slipper unna med karantene i èn kamp.

Michael Barrantes

AaFK-spiller Michael Barrantes pådro seg rødt kort i cupkampen mot Træff onsdag.

Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix

– Hvis han hadde fått to kamper i karantene - slik man ofte får når det er direkte rødt kort - så måtte han også stått over en seriekamp. Altså kunne han ikke spilt lørdagens kamp mot Brann. Dette slipper vi nå, sier administrativ sportslig leder i AaFK, Jan Erik Sørnes til NRK.

Klubben var egentlig uenig i at midtbanespilleren i det hele tatt skulle ha et rødt kort for taklingen av Træff-spilleren i onsdagens kamp.

– Vi sendte inn både vår egen versjon av episoden, men dommeren mente «Mike» sparket ned motstanderen med vilje.

Slikt gir gjerne to kampers karantene, men Sørnes sier klubben alt i alt er fornøyd med at Barrantes slipper unna med kun èn kamp på sidelinjen. Dermed er costaricaneren klar til kamp mot Brann lørdag.

Sten grytebust og Jan Erik Sørnes

Administrativ sportslig leder i AaFK, Jan Erik Sørnes sier klubben alt i alt er fornøyd med at Barrantes slipper unna med èn kamp karantene.

Foto: AaFK

3. runde i cupen må derimot gå uten Barrantes.

Her er situasjonen

Det var under onsdagens cupkamp mot Træff at Barrantes pådro seg det røde kortet.

Ballen kommer i retning to Træff-spillere og Barrantes. I det ballen faller ned i denne gruppen av tre spillere, strekker Barrantes frem en fot. Det er vanskelig å se om foten berører Træff-spilleren.

Dommeren blåser i fløyta, kommer springende til. Barrantes og den nærmeste Træff-spilleren ser spørrende på hverandre. Deretter bøyer Træffspilleren seg ned og ordner litt på skoen og strømpa si.

Dommeren oppfatter situasjonen mest sannsynlig som et spark, og gir det røde kortet til Barrantes.

– Jeg så ikke situasjonen så godt. Men det så veldig uskyldig ut. Om der var noe spark så var det nesten ingen kraft i det. Dommeren mente at han måtte ta ham av banen. Men også Træff-spillere sier at dette så strengt ut. Om der var et spark så er dette noe jeg ikke kan forsvare, sier trener Jan Jönsson til NRK. Mest sannsynlig var det en hekting der dommeren kunne ha nøyd seg med et gult kort, legger han til.

I den vedlagte videoen kan du se situasjonen:

Her kan du se situasjonen som gav Barrantes rødt kort