Nettaviser fortsatt gratis

Alle de store nettavisene i Møre og Romsdal skal fortsette å være gratis.

Aviser og nett
Foto: Eilif Aslaksen / NRK

VG ønsker å ta betalt dersom du leser nettavisen deres. Men i Møre og Romsdal sier dagsavisene nei til å ta betalt for sine nettaviser.

Alle de tre store dagsavisene i Møre og Romsdal har egne nettsider. Men både tidens Krav, Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke sier at det foreløpig ikke er aktuelt å ta betalt for å komme inn på nettavisene.

-Jeg tror fortsatt at betalingsløsning på nett er veldig umodent, sier Sjefredaktør Tore Dyrnes i Tidens

Utvikling som kommer

Administrerende direktør Torry Pedersen i VG-nett ser det som positivt og interessant at flere medieaktører vurderer å ta betalt på nett.

Pedersen viser til britiske og amerikanske aviser som nå utvikler ulike strategier for å ta betalt for tjenestene på nett.

Lokale redaktørene holder igjen.

Ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten, Hanna Relling-Berg, sier det er interessant at flere store mediebedrifter vurderer å ta betaling på nett.

-Vi vil følge nøye med hva som skjer med de som velger å ta betalt, men foreløpig er dette uaktuelt for smp.no, sier Relling-Berg.

Hennes kollega i Romsdals Budstikke sier at det på nåværende tidspunkt ikke er aktuelt.

-Mange har nisjeprodukter på nett de tar betalt for som fotball og vektklubber. I Romsdals Budstikke har vi en fotballtjeneste vi tar betalt for, men utover dette har vi ikke planer om å ta betalt, sier sjefredaktør Ole Bjørner Loe Welde i Romsdals Budstikke.