NRK Meny

Nesvik om Listhaug og Dale: – Fullt fortjent for begge to

I formiddag ble det endelig klart at Sylvi Listhaug fra Ørskog blir ny statsråd for innvandring og intergrering og at Jon Georg Dale fra Volda blir ny landbruks- og matminister.

Linda Hofstad Helleland

Jon Georg Dale og Sylvi Listhaug blir presentert som nye statsråder utenfor Slottet onsdag formiddag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix
Trond Vestre
Journalist

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Listhaug inntar en nyopprettet ministerpost som vil innebærer at hun får en mer sentral plass i regjeringen. Samtidige blir dette en av de meste utfordrende oppgavene i Solberg-regjeringa.

Jon Georg Dale som har vært statssekretær i finansdepartementet og samferdselsdepartementet, overtar jobben som landbruks- og matminister etter nettopp Sylvi Listhaug.

To stjerner

Harald Tom Nesvik

Parlamentarisk leder Harald Nesvik roser Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale.

Foto: Terje Reite / NRK

– Det er fullt fortjent for begge to, sier parlamentarisk leder i Frp, Harald Nesvik.

– Sylvi Listhaug har vist gjennom jobben som landbruksminister at hun er mer enn moden for større og enda viktigere oppgaver. I tillegg har Jon Georg Dale vist gjennom jobben i finansdepartementet der han har jobbet tett på finansministeren, at han så til de grader er i stand til å fylle posten som ny statsråd.

– Er Listhaug og Dale to kommende stjerner i partier?

– Det er helt feil å si at de er kommende stjerner. de har vært stjerner lenge, og de har begge vist at de har gjennom sin jobb og sin innsats det som skal til. Jeg ønsker dem begge lykke til, sier Nesvik.

Sylvi Listhaug har sittet i Solberg-regjeringa siden den ble dannet etter stortingsvalget i 2013. I tillegg har Harald Nesvik hatt den svært viktige og innflytelsesrike jobben som parlamentarisk leder i Frp. Nå får Møre og Romsdal ytterligere en person i maktens midte.

– En tøff politiker

Listhaug får en av de mest utfordrende oppgavene i regjeringa. Det er en jobb som krever en tøff politiker.

– Er det en person som har vist at hun er tøff nok til denne jobben så er det Sylvi Listhaug. Dette blir veldig bra. Vi får et kjempelag. Og Møre og Romsdal har fått enda en posisjon inn i regjeringa. Det viser at det blir satset på denne delen av landet, og at man tar i mot den kunnskapen og kompetansen som vi kan overføre fra vår del av Norge, sier parlamentarisk leder i Frp, Harald Nesvik.

Nøkkel-overrekkelse i landbruksdepartementet. Jon Georg Dale overtar etter

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.