NRK Meny
Normal

Nesvik gir seg i kommunepolitikken

– Det blir spesielt å ikke lenger være en del av det politiske miljøet i Ålesund, sier FrP-veteranen Harald Tom Nesvik, som takker for seg etter 28 år.

Harald Tom Nesvik

En epoke er over for veteranen Harald Tom Nesvik fra Ålesund, som i 17 år har pendlet mellom jugendbyen og hovedstaden hver eneste helg.

Foto: Terje Reite / NRK

Han var rundt 20 år da han tok det første steget inn i kommunepolitikken og Ålesund bystyre i 1987.

Nå – i en alder av 48 – er tiden moden for å si farvel til det politiske miljøet han har vært en del av i snart en mannsalder.

Fremskrittspartiets parlamentariske leder på Stortinget - ålesunderen Harald Tom Nesvik - har nemlig bestemt seg for å legge kommunepolitikken på hylla, for å kunne fokusere fullt og helt på rikspolitikken.

Forenkling næringslivet

Harald Tom Nesvik er klar for å vie all sin tid til rikspolitikken på Stortinget. Her med Rigmor Andersen Eide (KrF) (f.v.), Arve Kambe (H) og Borghild Tenden (V) da de presenterte fire felles forslag om forenklinger for næringslivet i fjor.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Ja, jeg har meddelt valgkomiteen i Ålesund Frp at jeg etter 28 år – som det vil være neste år etter kommunevalget – ikke tar gjenvalg til flere perioder. Jeg velger å trekke meg tilbake fordi det ikke lar seg gjøre å kombinere de tunge nasjonale vervene med kommunepolitikken, sier Nesvik.

Han har hatt permisjon fra lokalpolitikken i lengre tid, men sier det ikke vil være riktig å holde lenger på denne plassen mens han er borte. Derfor føler han også at det nå er riktig å trekke seg ut.

En ny æra

Dermed er en epoke over for veteranen fra Ålesund, som har pendlet mellom jugendbyen og hovedstaden hver eneste helg i 17 år.

– Vemodig?

– Ja, det er klart at det er spesielt å ikke lenger være en del av det politiske miljøet i Ålesund, som man har vært tilknyttet i 28 år. Det sier seg selv at det blir en ny epoke i livet.

Til tross for at det blir færre verv, avviser Nesvik at det blir mer fritid og tid til å ligge på latsiden.

Nesvik Hoksrud

Harald Tom Nesvik trådde inn i Ålesund bystyre i 1987, og har vært fast på Stortinget siden 1997. Her med partifelle Bård Hoksrud.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Hverdagen kommer nok til å bli akkurat like travel. Jeg sitter som parlamentarisk leder for Frp, i tillegg til å inneha flere andre verv, så jeg har en av de mest krevende men like fullt mest spennende jobbene på Stortinget for tiden.

Brenner for Ålesund

Selv om Nesvik sier adjø til å direkte kunne påvirke det politiske landskapet i lokalpolitikken i Ålesund, understreker han at han brenner like sterkt for byen.

– Å ja, jeg er fortsatt Ålesunder, og kommer alltid til å være like oppdatert på det som skjer i byen. For min del er det også viktig å opprettholde kontakten med lokalpolitikken, for å kunne vite hvor skoen trykker når jeg jobber nasjonalt.

Nesvik legger til at han alltid vil være tilgjengelig for politikere og andre i hjembyen, dersom det er ønskelig.

– Jeg skal uansett stille opp for Ålesund, sier han.