Nesten 70 idrettslag kan miste penger på grunn av slurv

Fristen på å registrere laginformasjon til Norges idrettsforbund har gått ut. Mange lag i Møre og Romsdal kan nå gå glipp av store summer.

Barneidrett

MIDLER: Mange idrettslag i Møre og Romsdal har slurvet og ikke levert inn for eksempel medlemstall til Norges idrettsforbund.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

I fjor ble det delt ut nesten 17 millioner kroner til Møre og Romsdal i lokale aktivitetsmidler. For å få midler må man rapportere medlemstall, styresammensetning og aktivitet til Norges idrettsforbund.

I år skulle registreringen av denne informasjonen vært gjort innen utgangen av april. 69 idrettslag i fylket har ikke holdt fristen.

– Rapporterer man ikke inn medlemstallet sitt går man glipp av de lokale aktivitetsmidlene, som er en grunnstøtte til å få økt idrettsaktivitet, sier idrettsfaglig konsulent Vegard Agledal Rangsæter, i Møre og Romsdal idrettskrets.

Vil bli oppringt

Slurvet til idrettslagene kan få store konsekvenser for lagenes fremtid i idretten.

– Som en ytterst konsekvens kan en miste medlemskapet sitt i idrettsforbundet, og det går utover medlemmer i den grad at de ikke får lov å konkurrere i konkurranser gjennom idrettsforbundet, forteller Rangsæter.

Møre og Romsdal idrettskrets skal gjøre telefonrøret varmt fremover, ved at de kommer til å ringe rundt og be om å få tilsendt registreringer.

Vegard Agledal Rangsæter

Vegard Agledal Rangsæter, idrettsfaglig konsulent i Møre og Romsdal idrettskrets.

Foto: Norges Idrettsforbund

– Vi kommer til å ta kontakt med alle de idrettslagene som ikke har levert inn informasjon. Nå har de ut mai på å få inn alt de må levere.

– Hva er grunnen til at de ikke er påpasselige med å sende inn registreringer i tide?

– Jeg tror det går på en del kommunikasjonssvikt. En ser ofte at en avtroppende leder kan være ganske fornøyd med å ha fått av seg vervet og kanskje ikke gir så mye informasjon til påtroppende, sier Rangsæter.

– Dette er penger en har krav på, for det går på antall barn og ungdom. Å gå glipp av slike penger vil gå utover aktiviteten.