NRK Meny
Normal

Neergaard forberedt på å være ordfører lenge

Fungerende ordfører i Kristiansund, Kjell Neergaard, er innstilt på å være ordfører i lang tid. – Kristiansund fortjener en ordfører som har fullt fokus på de tøffe prosessene kommunen går inn i.

Kjell Neergaard

Kjell Neergaard ble i forrige uke fungerende ordfører i Kristiansund. Per Kristian Øyen er sykemeldt ut mai.

Foto: Roar Halten / NRK

Onsdag ble det kjent at ordfører i Kristiansund, Per Kristian Øyen (Ap), er bøtelagt for seksuelt krenkende adferd mot en kvinne som han har nær relasjon til. Øyen har vedtatt et forelegg, som ifølge VG er på 12 000 kroner, men Øyen erkjenner ikke straffskyld.

Per Kristian Øyen er sykemeldt i en måned og Kjell Neergaard overtok som fungerende ordfører i kommunen forrige uke.

– Denne saken er trist og lei for oss alle, men mitt fokus må være på den tøffe prosessen vi går inn i nå med budsjettkutt, og å få kontroll på det. Kommunen fortjener en ordfører som har fullt fokus på det, og ikke på alt mulig annet.

Tenker langsiktig

På venstrehånden til Per Kristian Øyen sitter, Kjell Neergaard varaordfører (Ap)

Per Kristian Øyen og fungerende ordfører i Kristiansund, Kjell Neergaard (Ap)

Foto: Roar Halten / nrk

Neergaard vil ikke svare konkret på om han tror at Øyen kommer tilbake i ordførerstolen igjen.

– Det er umulig for meg å si i dag. Jeg forholder meg til at han er sykemeldt i en måned, men jeg er forberedt på at jeg kanskje må stå lenger, sier Neergaard.

I oktober i fjor ble det bestemt at Per Kristian Øyen ikke tar gjenvalg som ordfører i Kristiansund. står ikke på listen til kommunevalget. Kjell Neergaard ble da Arbeiderpartiets ordførerkandidat og han er forberedt på å sitte i ordførerstolen lenge.

– Jeg har fullt fokus frem til valget og er innstilt på å fortsette etter valget. Mitt fokus er langsiktig og jeg planlegger for fire og et halvt år i mitt hode.

– Men burde han ikke ha trukket seg?

– Det ønsker ikke jeg som fungerende ordfører å ta stilling til. Det må fylkespartiet håndtere, mener jeg. Så får vi avvente situasjonen og se hva fylkespartiet gjør.

Vurderer saken

Per Kristian Øyen ble anmeldt i fjor vår, men saken ble henlagt. Møre og Romdal Arbeiderparti fikk vite om saken i fjor sommer.

De har vært i kontakt med Per Kristian Øyen og har diskutert med fylkespartiet hvordan de skal håndtere situasjonen, men vil foreløpig ikke si noe om saken får konsekvenser for Øyen sitt politiske liv.

– Nå er han sykemeldt ut måneden og det spørsmålet må vi komme tilbake til når han er frisk, sa leder i Møre og Romsdal Arbeiderparti, Per Vidar Kjølmoen i går.

– Hva gjør det med tilliten til politikerne når man får slike saker?

– Det ønsker jeg ikke å uttale meg noe særlig om. Det er en personlig sak som de andre får ordne opp i. Jeg konsentrerer meg om politikken, sier Kjell Neergaard.

Ingen politiske parti i Kristiansund har kome med krav om at ordførar Per Kristian Øyen må trekke seg, etter at det i går vart kjent at han får eit forelegg på 12 000 kroner for krenkande oppførsel.

Se tv-saken: Ingen politiske parti i Kristiansund har kommet med krav om at ordfører Per Kristian Øyen må trekke seg, etter at det i går ble kjent at han får et forelegg på 12 000 kroner for krenkende oppførsel.