NRK Meny

Nedtur for Løseth

Nina Løseth fikk det ikke til å stemme i sesongens første verdenscuprenn i slalåm og ble nummer 17. Mikaela Shiffrin va nt på hjemmebane med over tre sekunder til annenplassen.

Nina Løseth

Etter det gode rennet fredag skuffa Nina Løseth i gårsdagens konkurranse.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Kilde: NTB

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Løseth gjorde et sterkt storslalåmløp fredag. Da ble det karrierebeste i disiplinen etter en strålende annen omgang. Lørdag var det dårlig kjøring i begge omgangene.

I første omgang var hun 15. beste kvinne. I annen omgang ønsket 26-åringen å revansjere seg, men falt ned på resultatlista til 17.-plass med den 18. beste tiden i omgangen.

Nesten seks sekund bak

Amerikanske Mikaela Shiffrin var i egen klasse i slalåmrennet i Aspen. 20-åringen hadde en ledelse på hele 1,38 til slovakiske Veronika Velez Zuzulova etter første del.

I annen omgang bare økte stortalentet forspranget. I mål var hun over tre sekunder foran Velez Zuzulova. Frida Hansdotter fra Sverige ble nummer tre. Løseth var hele 5,95 bak Shiffrin.

Siste video/lyd

Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.
Eit heilt spesielt forskingsprosjekt er i gang ved Runde i Herøy. Aldri før er det gjort ei så stor undersøkning med bruk av ny teknologi langs kysten for å kartlegge øko-miljøet. Målet er mellom anna å finne ut kvifor bestanden av toppskarv og lundefugl går så kraftig ned.