NRK Meny
Normal

Navnet på den savnede er offentliggjort

Torsdag ettermiddag offentliggjorde politiet navnet på den 22 år gamle mannen som forsvant etter at seilbåten hans ble funnet tom på Langholmen ved Tustna mandag.

Leiteaksjon Grip

Den forliste båten ble funnet på Langholmen utenfor Tustna i Aure.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Det var 22 år gamle Vebjørn Endreseth som forsvant sporløst mandag.

Det opplyser operasjonsleder Tove Anita Asp til NRK torsdag ettermiddag.

Politiet har tidligere opplyst at søket nå har status som «søk etter antatt omkommet person», og forteller videre at det generelle sjøsøket er avsluttet. Både kystvakten og frivillige har deltatt i søket hele uken.

– Vi har likevel fortsatt fly i luften som søker på norddelen mot trondheimsleia, sier Asp.

Tom båt funnet

Fly og kystvaktskipet Njord søkte torsdag i sjøen etter den 22 år gamle mannen som fryktes omkommet etter at seilbåten hans ble funnet tom i fjæra nordøst for byen mandag.

Hun bekrefter at det til nå bare er båten som er funnet. Den lå godt oppe i fjæra da den ble funnet på Nordre Langholmane nordøst for Kristiansund mandag ettermiddag.

22-åringen skulle til øygruppa Grip, om lag 12 kilometer nordvest for Kristiansund.

Hovedredningssentralen for Sør-Norge har avsluttet sin del av søket. Redningsleder Cecilie Øversveen sier til NTB at den letingen som fortsatt pågikk torsdag, er etter en antatt omkommet person. Politiet fikk melding om båten mandag klokka 16.03. Mann over bord-knappen om bord var aktivert.