Normal

Navn: Kenneth - Yrke: Julenisse

Kenneth Remme fra Ålesund jobber som julenisse på julaften. Pengene han tjener inn går til et barnehjemsprosjekt i Thailand.

Julenisse

Julenisse Kenneth Remme med datteren Aurora Jørgensen Remme. Neste år skal hun være med på julegaveutdelingen.

Foto: Privat

Mens de fleste nordmenn koser seg innendørs på julaften med julemiddag og pakker under treet, vandrer Kenneth Remme fra hus til hus på selveste julekvelden for å samle inn penger til et barnehjem i Thailand.

Han kler på seg nissedrakten og vandrer rett inn i huset til kundene og forer barn og voksne med gaver han har fått fra de forskjellige familiene. På vei ut tar han med seg en hvit konvolutt med penger som går til et godt formål.

10-timers arbeidsdag

Julenissen selv sier at det er en sann glede å dele ut gaver og samtidig gi folk muligheten til å donere penger til et godt formål.

Kenneths julenisseidé startet for tre år siden. Han har i lang tid samlet inn penger til barnehjemmet gjennom lotteri, kakesalg og julemarked. Kenneth er skilt, og som mange andre har han barna annenhver jul. En dag slo det ham:

Julenisse

Kenneth med sin nye julenissedrakt.

Foto: Privat

– Hvorfor skal jeg sitte alene og se på juletreet og spise julemiddag når jeg kan være ute og glede andre?

Julenisseideen annonserte han på Facebook hvor han skrev at han stilte som julenisse på julaften. Responsen var overveldende. Programmet ble raskt fullbooket, og mange familier meldte sin interesse.

– Jeg starter klokken 11 på julaften, og holder på til klokken 21. Jeg bruker ca. 15 minutter hos hver familie. Jeg tar 500 kroner per kunde. I og med at dette går til et godt formål ser jeg ingen problemer med å ta betalt. Alle vet at det går til et barnehjemsprosjekt, så veldig mange bruker å gi mer enn 500 kroner også, sier han.

Startet med ferietur

Barnehjemsengasjementet startet med at Kenneth ble med en kompis på ferietur til byen Pattaya i Thailand for mange år siden.

Pattaya ligger sør for hovedstaden Bangkok. Han gikk tilfeldigvis forbi et barnehjem som het Father Ray Foundation, og kom i prat med personene som drev stedet.

Der fikk han vite at barnehjemmet huset foreldreløse, forlatte barn, og at barnehjemmet hadde en egen skole for funksjonshemmende personer.

Etter at Kenneth Remme kom hjem igjen til Norge, tenkte han lenge på barnehjemmet i Thailand og bestemte seg for å reise tilbake igjen. Siden har det blitt flere turer til barnehjemmet, og han jobber aktivt for å tjene inn penger til prosjektet.

Assistert av datteren

I år vil han gå runden s in alene, men neste år har datteren til Kenneth annonsert at hun vil bli med på julegaverunden.

– Barna mine har også vært i Thailand og sett barnehjemmet. Datteren min insisterer på at hun skal være assistenten min neste år. Hun vil ikke ha noe julemat eller gaver, hun vil kun jobbe og samle inn penger, ler han.

Hvordan er det å jobbe som julenisse?

Det er vanvittig artig, men veldig slitsomt. I fjor hadde jeg kun en liten pause på 10 minutter der jeg fikk hive i meg noen skiver og litt cola, før jeg måtte videre. Men det er for det meste gøy, avslutter han.