Nå vil Baldauf bli verdensmester

22 år gamle Felix Baldauf skjønner enda ikke at han har blitt EM-mester i bryting. Likevel er kristiansunderen klar nok i hode til å se fremover. – Nå vil vi erobre verden, konstaterer han.

Felix Baldauf

SEIER: Felix Baldauf strekker hendene i været og jubler for sin første internasjonale medalje. Nå vil kristiansunderen blir VM-mester.

Foto: Tommy Skauen

Felix Baldauf

EM-MESTER: En noe forslått Felix Baldauf landet på Kvernberget lufthavn mandag kveld.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Felix Baldauf ble mottatt som en helt i hjembyen Kristiansund mandag kveld. Da han landet på Kvernberget lufthavn hadde det enda har ikke helt gått opp for den ferske EM-mesteren hva han har oppnådd.

– Det har vært helt uvirkelig rett og slett, og jeg tror ikke det har sunket inn helt enda. Jeg tror jeg må sette meg ned en time i kveld eller i morgen, og tenke over hva jeg egentlig har gjort, forteller han til NRK.

Baldauf tok et sensasjonelt EM-gull da han slo Aleksander Hrabovik i lørdagens finale i 98-kilosklassen, og sikret Norges første EM-gull i gresk-romersk bryting siden 1992:

Baldauf tok EM-gull

Skryter av mennesket Felix Baldauf

Eren André Gjæktvik

TRENER: Eren André Gjæktvik skryter av mennesket bak bryteren.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

22-åringen fra Kristiansund måtte gjøre jobben selv på brytematta, men føler han har mange å takke for at han kommet så langt. Blant dem, treneren Eren Andre Gjæktvik.

– Han skal ha mye skryt og et klapp på skuldra. Han har fulgt meg siden jeg startet med bryting og har betydd mye for utviklingen min. I tillegg får jeg mye glede av venner, familie og alle som støtter meg, sier bryteren.

Treneren selv er full av lovord om sin unge elev. Men i tillegg til en rå fysikk, skryter Gjæktvik av mennesket Felix Baldauf.

– Det viktigste er at han er en fin fyr. Han tar vare på de rundt seg og vi gjør hverandre god. Det er mange bryteegenskaper også, men det at han er en fin fyr gjør at vi kan jobbe sammen i mange år, forteller treneren.

Vil bli verdensmester

Til tross for å ha tatt sin første internasjonale medalje, har ikke Baldauf planer om å hvile på laurbærene. Han har allerede satt seg nye, høye mål.

– Det neste målet mitt er å bli verdensmester. Nå har jeg nådd toppen i Europa, og nå vil vi erobre verden, rett og slett, sier han offensivt.

– Jeg skal nyte denne seieren noen dager, men om to uker starter VM-oppkjøringen. Det er bare å knytte på seg skoene igjen, konstaterer han.