Hopp til innhold

Nå skal pasienter behandles her til de er 20 år

Barneavdelingen i Ålesund skal ta imot pasienter helt til de fyller 20 år. Årsaken er innsparinger andre steder på sykehuset.

Barneavdelinga ved Ålesund sjukehus

Barneavdelinga ved Ålesund sykehus skal nå ta imot pasienter helt til de er 20 år.

Foto: Hans Olav Landsverk / NRK

I dag er grensa på barneavdelingen ved Ålesund sykehus på 18 år. Men fra 1. mars skal pasienter få behandling her helt til de er fylt 20 år.

Bakgrunnen for forandringen er innsparinger andre steder på sykehuset, forteller barnelege Bjørn Magne Njåtun.

– Dette er et forslag som er kommet frem fra administrasjonen i forbindelse med nedlegging av primært kirurgiske sengeposter ved Ålesund sykehus, og et behov for å omfordele pasienter rundt i huset til andre avdelinger, forteller han.

I den sammenheng har barneavdelingen sagt at de kan ta imot pasienter helt opp til 20 år.

Første i landet til å forandre aldersgrensen

Den nye barneavdelingen i Ålesund stod klar i 2011. Allerede nå er avdelingen for stor for behovet. Årsaken er at flere pasienter nå får poliklinisk behandling, og ikke trenger innleggelse. Barneavdelingen i Ålesund blir dermed den første i landet som øker aldersgrensen til 20 år. Barnelegen tror at pasientene vil merke lite til forandringen.

– Jeg tror egentlig ikke pasientene vil merke noen stor forskjell, sier han.

Mange av dem som blir lagt inn i den aldersgruppen er kirurgiske pasienter som trenger behandling i kort tid i forbindelse med behandling ved kirurgisk avdeling.

– Vi har pasienter per i dag opp til 18 år. Å ta imot pasienter som er ett eller to år eldre ser vi på som overkommelig å gjøre, sier han.