Hopp til innhold

Nå skal de eldre bli mer aktive

Molde blir pilotkommune for prosjektet som skal bidra til å gjøre eldre mer aktive og forhåpentligvis også friskere.

Helsemedarbeider leier en eldre kvinne.

AKTIVITET: I dag inngår Pensjonistforbundet i fylket og fylkeskommunen en avtale om samarbeid, der målet er å forbedre folkehelsen for de eldre. (Illustrasjonsbilde).

Foto: Simon Piera Paulsen / NRK

Tanken er at alle kommunene i Møre og Romsdal skal øke aktiviteten blant de eldre, og inkludere dem i samfunnsnyttige aktiviteter.

I dag inngår Pensjonistforbundet i fylket og fylkeskommunen en avtale om samarbeid, der målet er å forbedre folkehelsen for de eldre.

Rolf Bjørseth

Fylkessekretær i Pensjonistforbundet, Rolf Bjørseth.

Foto: Stig Morten Waage / NRK

Fylkessekretær i forbundet, Rolf Bjørseth, sier at samfunnet har en stor, ubrukt ressurs i eldre mennesker.

– Aktivisering er jo det motsatte av pasifisering. Aktivisering betyr at du deltar med, og dermed føler du deg også mer verdsatt og verdifull. Vi har satt i gang dette prosjektet for at folk skal aktiviseres og inkluderes, sier Bjørseth.

Ressurs

Når eldre holder seg aktive får de samtidig bedre helse samtidig som de bidrar til å hjelpe andre. I første omgang blir Molde pilotkommune for prosjektet, og avtalen blir signert i formiddag.

– De eldre skal få delta i ulike fysiske aktiviteter eller andre ting de trives med og syns er kjekt. Alt dette gjør at de fokuserer på en annen måte enn når de sitter hjemme. Jeg tror alle vil dra nytte av det.