NRK Meny
Normal

Nasjonen skal få øynene opp for Øyriket

Øyene på kysten av Romsdal samler seg i en felles satsing på reiseliv. Det som tidligere var et arrangement som dukket opp en gang i året, blir nå til en storstilt reiselivssatsing.

Havna på Ona med Ona Havstuer

Ona er en av øyene i Øyriket. I årevis har turistene reist hit. Nå blir satsingen enda større.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Øyene vest for Molde ligger som naturperler på rekke og rad. Både Aukra, Sandøy og Midsund har naturkvaliteter som nå skal lokke turister til området.

– Nå skal hele Norge oppdage Øyriket. Og vi skal ha en naturlig kobling fra innerst i Romsdalen til ytterst på kysten, sier Arnt Sommerlund i Aukra næringsforum.

Det er de tre kommunene, Møre og Romsdal fylkeskommune og destinasjonsselskapet Visit Nordmøre og Romsdal som nå løfter Øyriket fra et prosjekt til et varig reisetilbud.

Vi ser at vi har veldig mye bra å by på. Men nå skal vi samle dette, og samarbeide, slik at vi kan tilby det i pakker. Det skal bli lett tilgjengelig både for dem som bor i nærområdet og de som er tilreisende.

Arnt Sommerlund

Arnt Sommerlund i Aukra næringsforum leder an i arbeidet med å etablere Øyriket som et komplett reiselivsprodukt.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Til nå har Øyriket vært et årlig prosjekt, der øykommunene har presentert seg med alt de har å by på i Molde sentrum. Nå skal det bli mye mer.

Øyriket skal være kortreiste, enkle opplevelser. Det skal være lett å delta på. Det kan være sykkelturer på flate Gossen, det er lette fjellturer på Otrøya og det kan være fisketurer i Sandøy.

Førstkommende lørdag inntar øykommunene Gørvelplassen i Molde til sitt årvisse arrangement.

Lørdag skal øyfolket skape liv i Molde. Vi viser frem det beste i kulturlivet på øyene. Også næringslivet kommer for å vise seg frem.

Nå går de i gang med planleggingen av det store reiselivsprosjektet. Hele 1916 blir et år med organisering og planlegging.- Fra 1. januar 2017 skal prosjektet være i full drift.