NRK Meny
Normal

Nå må alle på Nyhamna gjøre dette

– Alle skal gjennom her, enten man er øverste leder i Statoil eller noe annet, sier leder Helge Gautvik i det Shell-innleide selskapet Front Safety.

Kitty Eide i Shell og Helge Gautvik i Front Safety

Kommunikasjonssjef Kitty Eide i Shell og leder for Front Safety, Helge Gautvik, under visningen av kompetansesenteret på Nyhamna.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Å jobbe på svære gassanlegg kan være farlige saker, særlig hvis man opererer i høyden på stillas eller lignende.

Derfor iverksetter Shell alle mulige tiltak for å oppnå sin globale nullvisjon – ingen alvorlige hendelser eller skader i sin virksomhet.

Helge Gautvik front safety

– Shell har en nullvisjon som sier at man skal oppnå null alvorlige hendelser i sin organisasjon på globalt nivå, sier leder Helge Gautvik i Front Safety.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Som et ledd i denne måloppnåelsen har Shell skrevet langtidskontrakt med sikkerhetsselskapet Front Safety, som nå skal trene samtlige personell ved Nyhamna på Aukra.

– Ja, alle skal gjennom her, enten man er øverste leder i Statoil eller noe annet. Det er en policy Shell har, sier leder i Front Safety, Helge Gautvik til NRK.

Nyhamna huser ilandføringsanlegget for gassen fra Ormen Lange-feltet i Norskehavet. Kontrakten mellom Shell og Front Safety varer til 2018, og har en ramme på 18 millioner kroner.

– Dette er utfordrende

Under NRK sitt besøk, viser Gautvik frem det splitter nye kompetansesenteret ved anlegget på Nyhamna.

Nyhamna

– Særlig det å jobbe i høyden er utfordrende, sier Gautvik.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Her er det mulig å simulere alle scenario som kan forekomme på et gassanlegg. Personell får alle verktøy festet på kroppen.

– Særlig det å jobbe i høyden er utfordrende. Hvis man mister ned ting så kan det være farlig. Når man i tillegg jobber med gass så kan selv en liten gjenstand gjøre stor skade. Derfor er det viktig å trene på å jobbe trygt i høyden, sier Gautvik.

Mellom seks og syv tusen personer har allerede vært gjennom kurset. Gautvik regner med å få et par tusen til å gjennomføre innen slutten av 2015.

Kompetansesenter nyhamna front safety

Det splitter nye kompetansesenteret til Front Safety på Nyhamna kan simulere alle situasjoner som kan oppstå på anlegget.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK