NRK Meny
Normal

Nå kan KBK bygge nytt stadion

Kristiansund Ballklubb er klare for førstedivisjon i fotball. Men de får spille der på nåde, fordi stadion er ikke god nok. Men nå Kristiansund kommune med på finansieringen av nytt stadion.

Et nytt stadion kan nå være innen økonomisk rekkevidde for nyopprykkede Kristiansund ballklubb. Bystyret satte i dag av 60 millioner kroner til satsing innen idrett, og KBK fikk en stor del av potten.

Video: Lederne fra KBK mottok gratulasjoner straks kommunestyret i Kristiansund hadde vedtatt å gi klubben et driftstilskudd på 2 millioner kroner.

For å bygge nytt stadion må KBK ta opp lån. Det aktuelle lånet er på 20 millioner kroner. Og rentene kunne bli uoverkommelige for fotballklubben i Kristiansundund. Men nå gir kommunen et driftstilskudd på 2 millioner kroner, slik at KBK kan håndtere lånet.

– Vi har kommet frem til en omforent ordning. Vi gir støtte til driftingen av et lån for byggingen av det nye stadion. Samtidig skal det satses på breddeidrett på Atlanten stadion, sier fungerende ordfører Line Hoem til NRK.

Kommunestyret ønsket å se satsingen på KBK's anlegg på Kvernberget i sammenheng med et breddeanlegg på Atlanten. Det var imidlertid ikke fremmet noen sak om Atlanten til dette møtet. Likevel presiserer kommunen nå at det bør realiseres planer for breddeidrett på Atlanten for 40 millioner kroner.

– Vi vil ha en sak om breddeidrett på Atlanten så fort som mulig over nyttår, sier Line Hoem til NRK.

Daglig leder i Kristiansund Ballklubb er svært godt fornøyd med vedtaket. Satsingen i toppen av norsk fotball kunne henge i en tynn tråd, om det ikke ble lagt frem realistiske planer om egnet stadion i Kristiansund.

Det som skjedde i dag betyr alt i forhold til videre eksistens. Dette topper et 2012 som har vært et eventyr. Dette gjelder både sportslig resultat og klubbdrift. Vi er også blitt anerkjent av politikerne og administrasjonen i kommunen. Vi setter utrolig stor pris på dette, sier daglig leder i KBK, Kjetil Torsen.

Kristiansund kommune har ikke akkurat en gedigen pengebinge og en voldsom økonomi å øse av. Tvert om er det ikke lenge siden kommunen kom seg ut av den strenge statlige kontrollen som ROBEK-lista innebærer. Likevel fant kommunestyret rom for en slik satsing.

– VI har ikke gjort store endringer i forhold til rådmannens forslag. Vi har fortsatt et stramt kommunebudsjett. Vi har mulighet til å få til dette, sier Line Hoem.

– Hvor hentes pengene fra?

– Vi får økte skatteinntekter. Vi har innarbeidet dette i budsjettet, og dette har vi tro på, sier Hoem ti NRK.

Nytt stadion på Kvernberget skal stå klart til bruk senest ved sesongstart 2015.