NRK Meny
Normal

Nå kan du «kjøpe» trappene til Fjellstua

Nå er hvert eneste trappetrinn til Fjellstua i Ålesund «til salgs». Og inntektene fra salget skal være med på å redde regnskogen.

Laurdag 16. mai er det nyopning av trappene opp til Fjellstua i Ålesund. Sjå dei spektakulære bileta!

Se dronevideo av de nye trappene til Fjellstua i Ålesund.

I Ålesund er det én ting som er barnelærdom. Nemlig svaret på spørsmålet om hvor mange trappetrinn det er mellom byparken og Fjellstua på Aksla.

Marius Hammer

Marius Hammer er fylkesaksjonsleder i TV-aksjonen.

Foto: Alf-JørgenTyssing / NRK

Svaret skal du få her og nå. For å holde styr på tellingen er tallene også inngravert på de øverste trinnene. Det riktige svaret er 418.

Uten unntak er nå hvert eneste trappetrinn, 418 i tallet, til salgs. Og pengene som kommer inn skal gå til årets TV-aksjon. Målet er å redde regnskogen.

– Om alle trinnene selges har vi fått inn nok penger til å redde et areal regnskog som tilsvarer 10 ganger Ålesund kommune, sier fylkesaksjonsleder Marius Hammer.

Hvert trinn kommer til å koste 1000 kroner. Og den 15. oktober setter en rekke næringlivsledere i gang en telefonkampanje for å engasjere enda flere kolleger.

– Vi er glade for at så mange har sagt ja til å være med på denne dugnaden, sier Hammer.

Ålesund følger dermed opp et kampanjemønster man tidligere har sett i byer som Molde og Kristiansund. Der har slike kampanjer vært gjennomført med suksess de siste årene, mens slike kampanjer har gått litt tregere i Ålesund.

BIlder fra bytrappa i Ålesund. Mye folk går opp og ned trappene. Bilder av Ålesund fra Fjellstua FRA RUBRIKKTEKST: Det er vel tre veker sidan Ålesund kommune opna dei nye trappene opp til byen sitt populære utkikkspunkt, Fjellstua. Og folk har bokstavlig talt gått i kø opp kvar einaste dag sidan opninga.

Se video fra dagen da de nye trappene til Fjellstua ble åpnet.