Det er ferjeselskapet Fjord1 som nå legger seg i selen for å skaffe de reisende sunnere mat. De har gjennomført et prosjekt, der de blant annet har spurt de reisende om hva de ønsker. Og nå skal det bli mer av både frukt og grønne salatblad.
– Foreløpig er dette et prøveprosjekt på bilferjene «Fannefjord» og «Fanafjord». Men vi håper dette skal bli så vellykket at vi kan innføre det på samtlige ferjestrekninger der Fjord1 har kafeteria og kiosk, sier cateringsjef Arild Reistadbakk.
- Les også:
Fjord1 driver ferjer langs hele kysten fra Rogaland og langt nordover. Selv om det ble pølse denne gangen, er ikke passasjer Øyvind Myhrer helt fremmed for å velge sunne alternativ.
– Jeg vet vel egentlig ikke, men det er jo viktig å få seg noe sunt å spise. Men man får jo tak i begge deler, sier Øyvind Myhrer.
Andre på Fjord1-ferja mellom Molde og Furneset legger større vekt på å velge sunn mat.
– Pølse kan man jo kjøpe over alt. Da er det jo ikke nødvendig å kjøpe pølse på ferja. Sunn mat er veldig viktig, uansett hvor man er, sier passasjer Tanja Jensen.
Men den tradisjonsrike svela, både med mye smør iblandet sukker, og med smør og brunost blir fortsatt å finne på ferjene.