NRK Meny
Normal

Nå blir ferjematen sunnere

Det har kanskje vært lett å hive i seg ei pølse eller ei svele med smør og sukker når du tar ferja over fjorden. Men nå skal du få et langt sunnere alternativ.

Video SUNN FERJEMAT

Ferjematen skal bli sunnere. Nå er det ikke bare svele og fete pølser du skal få på ferjene langs kysten.

Det er ferjeselskapet Fjord1 som nå legger seg i selen for å skaffe de reisende sunnere mat. De har gjennomført et prosjekt, der de blant annet har spurt de reisende om hva de ønsker. Og nå skal det bli mer av både frukt og grønne salatblad.

Arild Reistadbakk

Arild Reistadbakk er cateringsjef i Fjord1 MRF.

Foto: Omar Sejnæs / NRK

– Foreløpig er dette et prøveprosjekt på bilferjene «Fannefjord» og «Fanafjord». Men vi håper dette skal bli så vellykket at vi kan innføre det på samtlige ferjestrekninger der Fjord1 har kafeteria og kiosk, sier cateringsjef Arild Reistadbakk.

Fjord1 driver ferjer langs hele kysten fra Rogaland og langt nordover. Selv om det ble pølse denne gangen, er ikke passasjer Øyvind Myhrer helt fremmed for å velge sunne alternativ.

Øyvind Myhrer

Øyvind Myhrer valgte pølse i dag. Men han velger gjerne også sunn mat.

Foto: Omar Sejnæs / NRK

– Jeg vet vel egentlig ikke, men det er jo viktig å få seg noe sunt å spise. Men man får jo tak i begge deler, sier Øyvind Myhrer.

Andre på Fjord1-ferja mellom Molde og Furneset legger større vekt på å velge sunn mat.

Tanja Jensen

Passasjer Tanja Jensen har stor sans for at uvalget av sunn mat blir bedre på ferjene.

Foto: Omar Sejnæs / NRK

– Pølse kan man jo kjøpe over alt. Da er det jo ikke nødvendig å kjøpe pølse på ferja. Sunn mat er veldig viktig, uansett hvor man er, sier passasjer Tanja Jensen.

Men den tradisjonsrike svela, både med mye smør iblandet sukker, og med smør og brunost blir fortsatt å finne på ferjene.