Nå blir Eikrem "norsk"

NFF utvider aldersrammene som definerer om en spiller er lokalt utviklet eller ikke.

Magnus Wolff Eikrem

Molde FK får frigjort en plass i utenlandskvoten, nå som Magnus Wolff Eikrem blir regnet som egenutviklet.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

I en pressemelding på NFF sin hjemmeside blir det bekreftet at forbundsstyret har vedtatt en justering i reglementet rundt lokalt utviklede spillere (LUS).

Nå blir nemlig aldersperioden der en spiller defineres som lokalt utviklet utvidet fra 15–21 år til 12–21 år. Dersom en spiller oppholder seg i en klubb i tre av disse årene, vil spilleren bli definert som klubbutviklet.

– Dette løser uheldige utslag som har kommet av tidligere regler, der unge norske spillere ikke blir definert som klubbutviklet i Norge dersom de reiser tidlig til utlandet, skriver Yngve Haavik i NFFs pressemelding.

– Skulle bare mangle

Tarje Nordstrand Jacobsen

Adm.dir. Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde fotballklubb.

Foto: NRK

I praksis betyr regelendringen at norske spillere som dro til utlandet for å spille fotball i ung alder, nå kan bli regnet som "norske" i det norske fotballsystemet.

Det får adm.dir. Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde fotballklubb til å smile. Frem til i dag har nemlig Magnus Wolff Eikrem opptatt én av de maksimalt ni plassene i utenlandskvoten, fordi han spilte de fleste av sine ungdomsår mellom 15 og 21 i den engelske storklubben Manchester United.

Nå er han like "norsk" som resten av de lokalt utviklede spillerne.

– Det synes vi er utelukkende positivt. Denne regelendringen har vi i Molde fotballklubb kjempet for å få gjennom de siste par årene, sier Jacobsen.

Jacobsen sier det skulle bare mangle at en lokal spiller som Eikrem gikk under den norske kvoten for egenutviklede spillere.

– Han er født og oppvokst her, og spilte sine første 16 år for klubben. Nå kom han også tilbake i en alder av 21, så dette skulle bare mangle.

Ny spiller?

– Kommer dere til å hente inn en ny spiller fra utlandet, nå som dere har en ledig plass i utenlandskvoten?

– Det vil tida vise. Vi får se. Det gir oss i alle fall en ekstra mulighet til det, og så får vi se hva vi gjør.