Hopp til innhold

Nå blir det landskamp i Molde igjen

Det er lenge siden sist det ble arrangert landskamp på seniornivå i Molde. Når Norge tar imot Skottland 19. november går kampen på stadion i Molde.

Norge - Saudi Arabia

28. mai 1998:Her scorer Ole Gunnar Solskjær i kampen mot Saudi Arabia på stadion i Molde i 1998. Norge vant kampen 6-0. Det var en privatlandskamp, men er den eneste offisielle kamp Solskjær har deltatt i som spiller på Aker stadion.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Norge er ute av VM-kvalifiseringen, men det skal bli landslagsfotball likevel. Norge har avtale om å møte Skottland, og nå er det bestemt at kampen skal spilles i Molde.

Det ble tidlig klart at kampen ikke skal spilles på Ullevaal. Det er cupfinale den påfølgende helgen, og med sviktende resultater har det ikke vært direkte folksomt på landskampene.

Og i Molde er det nå jubel.

Tarje Nordstrand Jacobsen

Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde fotballklubb.

Foto: NRK

– Vi har veldig lyst til å arrangere landskamp, og det var stor stemning internt hos oss for å få dette til. Vi har vært så heldige å få arrangere landskamp en gang tidligere på Aker Stadion, og det ble en suksess, sier Moldes administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

Det var en rekke klubber som meldte sin interesse for å arrangere denne kampen. Blant andre var både Haugesund og Viking frempå. Men de solide rammene i Molde, både organisasjonsmessig og anleggsmessig, gjorde at valget falt på Molde.

– Etter en helhetsvurdering landet vi på Molde. Kvaliteten på gressmatten, standard og størrelse på stadion, samt Moldes arrangementsplaner for kampen ble avgjørende. Molde er en dyktig arrangør, og vi tror rammene rundt kampen vil bli en fin opplevelse både for spillerne og publikum, sier direktør i konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn til fotball.no.

Dermed har Molde fotballkubb ikke bare en cupfinale å tenke på fremover. Nå settes arbeidet i gang for å lage landslagsfest i Rosenes by.

– Nå skal vi sammen med NFF lage en ordentlig fotballfest i Molde for hele regionen, slik at både små og store får se fotballheltene på nært hold, sier administrerende direktør i Molde FK, Tarje Nordstrand Jacobsen.

En gang tidligere har det vært arrangert landskamp på seniornivå på Aker stadion. Det var i forkant av VM i fotball i 1998. Norge møtte Saudi Arabia og vant 6-0.