Hopp til innhold

Nå kan du endelig kjøre her igjen på kveldstid

I mer enn et år har Fannefjordtunnelen mellom Molde og Bolsøya vært stengt for renovering og oppgradering til nye internasjonale krav.

Fannefjordtunnelen

FORSINKA: Arbeidet er forsinka med rundt en måned, men Fannefjordtunnelen skal være ferdig oppgradert før jul.

Foto: Statens vegvesen

Fra i kveld kan du kjøre i kolonne gjennom Fannefjordtunnelen. De første får komme gjennom klokka 20 og 22, selv om tunnelen egentlig vil være stengt fra klokka 18.

Opprustinga av Fannefjordtunnelen har pågått ett år og er nesten en måned forsinka. Ole Jan Tønnesen i Statens vegvesen er likevel godt fornøyd med at tunnelen snart er fullført.

Ole Jan Tønnesen

Ole Jan Tønnesen er avdelingsdirektør i Statens vegvesen i Møre og Romsdal.

Foto: Gunnar Sandvik

– Det blir en tunnel med en helt annen sikkerhet enn før, og det blir en trygg og god tunnel for alle, sier han.

Tønnesen forklarer at entreprenøren som gjør arbeidet i tunnelen er forsinket med en del arbeid, og det står igjen en del elektrisk arbeid som står igjen.

– Alle prosjekt har sine usikkerheter, og i store renoveringsprosjekter kan det dukke opp en del ting på vegen, sier han.

Fannefjordtunnelen

Fortsatt arbeid som gjenstår på den 2741 meter lange undersjøiske tunnelen her fra Bolsøya og inntil Lergrovik på moldesida.

Foto: Gunnar Sandvik

Kan bli kveldsstengt på nyåret

Mange tunneler i fylket må oppgraderes innen 2019, men det er det ikke penger til. Fannefjordtunnelen er en av dem som har fått pengene den trenger. Kolonnekjøringa på kveldstid vil nå vare frem til 19. desember – og da er tunnelen åpen hele døgnet.

Mange i området har vært rasende på grunn av kveldsstenginga.

– Men det blir en ny periode neste år med stenging i perioder og litt restarbeid på nattetid, sier Tønnesen og legger til at fylkeskommunen har forlenga båttilbudet frem til 19. desember.

– Nå føler vi at vi klarer å gi folket et godt tilbud for å komme seg frem og tilbake fra byen.

Fannefjordtunnelen

Tunnelen har vært stengt i over et år, men nå er ikke heltidsåpning langt unna.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK