Hopp til innhold

Dette finner du ikke i Oslo

Mange uttrykte voldsom skateglede da nordvestlandets største skateanlegg ble avduket i Volda i helgen. Men regnet gjorde det ekstra utfordrende.

Mange uttrykte voldsom skateglede da nordvestlandets største skateanlegg ble avduket i Volda i helgen. Men regnet gjorde det ekstra utfordrende.

Mats Elvsveen var en av skaterne fra Oslo som kom til Volda for å teste den flunkende nye parken. Foto: Marcus Vik/Ivar-Otto Kristiansen.

Volda skatepark er i en egen klasse. Slike finner man ikke overalt. Ikke engang i Oslo.

Marcus Vik skater fra Bærum

Marcus Vik har skatet i rundt ti år og ble rimelig imponert over hva Volda har fått til.

Foto: Privat

Den erfarne skateren Marcus Vik (20) kom langveis fra for å teste den nyåpna parken i bygda Volda.

– Parken er veldig bra, og mye større enn jeg hadde trodd, sier bærums-karen.

Lever for skating

Livsstilen hans er skating. Det er det han har drevet med halve livet. Stort sett tar han med seg skateboardet sitt ut i gata, for det finnes ikke slike parker i sentrum av Oslo.

– Det er veldig fint å se at mindre steder klarer å få til noe så bra. Vi vil ha det i Oslo også. Det finnes ramper spredd utover byen, men ingenting så konsentrert som her, forteller han.

Skateparken i Volda har hatt mange støttespillere hele veien. Ordføreren er en av dem. Vik mener det er bra at noen skjønner hva skating handler om.

– Det handler om å ha det gøy sammen.

Vil bygge tak

Mats Elvsveen og Jonathan Drab kom sammen med Vik for å ha en oppvisning i det ferske anlegget. Vestlandsværet gjorde det ekstra sleipt, men det gikk fint likevel. Nå venter Volda rullarlag bare på at kontoen skal fylle seg opp igjen for å få råd til tak over parken.

– Det vil føre til mer bruk av parken, og folk kan være der hele året, sier Ivar-Otto Kristiansen som er en av ildsjelene bak prosjektet.

Kristiansen forteller at de ble tatt på senga av værgudene, men overraskende mange tok turen til åpningen likevel.

– Denne parken er for alle som har lyst til å komme, sier Kristiansen som håper at de får brukt parken til Volda-baserte ekstremsportfestivalen X2 og kanskje til og med NM.

Startet med en trerampe

Arbeidet med parken starta i ungdomsklubben alt i 2003 der skate-interessert ungdom tok initiativ til parken.

Etter hvert fikk de inn nok penger til å bygge en trerampe. Dette ga mersmak og gjorde at flere fikk interesse for skating og ungdommen ønsket seg en mer permanent skatepark.

Det har vært mange involverte som har støtta både økonomisk, administrativt og på andre måter.

– Det er stor honnør til Volda rullarlag AS som har gjort en fantastisk innsats med å få realisert dette langdryge prosjektet til glede for de unge i Volda i dag. Dette viser at det nytter å ha troen på et prosjekt og ikke gi opp, skriver Volda kommune på sine nettsider.