NRK Meny
Normal

Mowinckel misfornøyd etter VM: Jeg SKAL ta gull!

Ragnhild Mowinckel sier rett ut at hun er misfornøyd med det hun gjorde i Alpin-VM. Hun sier at hun ikke gir seg før hun har tatt gull i et internasjonalt mesterskap.

Ragnhild Mowinckel SKAL ta gull i eit internasjonalt meisterskap.
Gladjenta seier rett ut at ho er misfornøgd med det ho gjorde i Alpin-VM.
22-åringen, som er på snarvisitt i heimbyen Molde, har store ambisjonar...

Det er tunge tak og knallhard jobbing. Men Ragnhild Mowinckel, på hjemmebane i Moldehallen, har klare mål for livet som toppalpinist.

Hun SKAL ta gull.

– Absolutt. Hadde det ikke vært for at jeg har troa på at det skal skje, så vet jeg ikke om jeg hadde orket å holde på så lenge. Jeg er sulten på å få det til og stå på toppen i både et verdensmesterskap, OL og verdenscuprenn. jeg har lyst å få til alt, sier hun.

– Jeg har større potensial

Etter femteplass i kombiutforen ble 22-åringen nummer ni i kombinasjonen i den ypperste verdenseliten. Men selv om hun jublet for plasseringen så er det ikke godt nok for ei dame med høye mål.

Ragnhild Mowinckel

Ragnhild Mowinckel vil ikke gi seg før hun har gull fra et mesterskap.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Jeg er misfornøyd med resultatene, og jeg er misfornøyd med skikjøringen jeg presterte der. Jeg vet at jeg er bedre. Jeg har ikke fått ut mitt potensial, sier hun.

Hun er kjent som gla'jenta i alpinsirkuset.

– Jeg har filter altså, smiler hun.

Men Ragnhild Mowinckel er utålmodig. Likevel kan hun bruke mange år på å bli best i verden.

– Ting tar tid, og selv om gullet ikke kom nå, så kanskje det kommer neste gang, eller mesterskapet etter. Jeg kommer til å fortsette inntil jeg har det, og gjøre alt som står i min makt for å ta det gullet, sier hun.