Mottaksleder: – De trenger trygghet

Mottaksleder i Hareid, Iselin Eliassen Aske, mener alle har et ansvar for å ta imot flyktningene. – Å ikke ta imot noen som er i den desperasjonen de er i nå, det blir for meg helt absurd, mener hun.

Iselin Eliassen

TRYGGHET: Iselin Eliassen mener vi må være rause og gi flyktningene den tryggheten de trenger.

Foto: Arne Flatin

Ordfører Hareid

ORDFØRER: Anders Riise mener alle kommuner må bidra.

Foto: Arne Flatin

Flyktningskrisen rammer en hel verden og Hareid er en av plassene der engasjementet er stort. Mottaket for mindreårige er bare to til tre måneder gammelt, men er allerede i gang med å lære flyktninger norsk.

Leder ved mottaket, Iselin Eliassen Aske, har lang erfaring med lignende arbeid fra nabokommunen Ulstein. Hun mener alle må bidra for å ta unna flyktningstrømmen.

– Å ikke ta imot noen som er i den desperasjonen de er i nå, det blir for meg helt absurd. Det er en vanvittig stor krise med flyktninger som trenger beskyttelse. De trenger trygghet, sier hun.

Eliassen Aske mener politikerne ikke gjør sitt ytterste om de ikke finner plass til flyktningene.

– I Norge har vi plass, vi har ressurser og vi har kapasitet. Vi har mennesker i Norge som har et stort engasjement for å hjelpe. Og fra politisk hold handler det mer om vilje, sier mottakslederen.

– De aller fleste bør ta det ansvaret

Eliassen opplever at Hareid kommune har tatt godt imot flyktningene. Ordfører, Anders Riise, mener at flere kommuner i landet burde hjelpe til i en slik ekstraordinær situasjon.

– Hareid er en ROBEK-kommune, men vi har valgt å ta dette ansvaret og se litt større på det. Så vi setter oss i en litt større sammenheng enn bare Hareid. Det er et ansvar vi føler vi må ta, sier Høyre-ordføreren.

Mener du at alle andre kommuner bør gjøre det samme?

– Ja, de aller, aller fleste bør ta det ansvaret.

Se TV-sak fra mottaket:

Mottaksleder i Hareid, Iselin Eliassen, mener alle har et ansvar for å ta imot flyktningene. – Å ikke ta imot noen som er i den desperasjonen de er i nå, det blir for meg helt absurd, mener hun.