NRK Meny
Normal

Mot avklaring i flere partier

Kampen om de fremste plassene på stortingslista kan allerede være avgjort i flere av de politiske partiene i Møre og Romsdal.

Senterpartiet er det partiet det nå knytter seg mest spenning til når det gjelder kampen om førsteplassen på stortingslista til valget neste år.

Senterpartiet må trolig slåss for å holde det ene mandatet sitt.

Damekamp

I den første runden er det blitt silt ut seks kandidater, to menn og fire kvinner. Men her blir det først og fremst en kamp mellom tre kvinner: Ragnhild Aarflot Kalland, Jenny Klinge og Kristin Sørheim

Nominasjonkampen foran dette stortingsvalget er i utgangspunktet blitt sett på som det mest spennende i Møre og Romsdal på svært lenge med åpen kamp om førsteplassen i flere partier.

Nå ser det ut til at brikkene er i ferd med å falle på plass i flere partier.

Avklaring

Mye skal til dersom Elisabeth Nørve ikke blir førstekandidaten i Høyre, med et enstemmig vedtak i nominasjonskomiteen og med 16 av 24 førsteplasser i prøvenominasjonen.

Det samme gjelder Else May Botten og Svein Gjelseth på de to første plassene i Arbeiderpartiet. Her er det langt flere om beinet, og mange er skuffet etter den første runden. Lokallagene er nå inne i den andre runden. Men tradisjonen i Arbeiderpartiet når det gjelder fordeling mellom kjønn og fogderi låser fast muligheten for endringer i toppen.

I KrF er det noe mer usikkert. Her er det Rigmor Andersen Eide og Steinar Reiten som peker seg ut etter den første runden, men Eide har langt flere førsteplasser.

I FrP, Venstre og SV er det lite spenning om førsteplassen, men i FrP kan det bli kamp om plassene bak Harald Nesvik på topp.

Superlørdag

Høyre er først ute med nominasjonsmøtet 18.oktober.

29.november blir en slags superlørdag. Da skal tre partier avgjøre stortingslista på en og samme dag: Arbeiderpartiet, Senterpartiet og FrP.