NRK Meny
Normal

– Fraværet er lovlig permisjon

Aalesunds midtbanejuvel Jason Morrison har ennå ikke sluttet seg til troppen. Men fraværet har nå status som en lovlig permisjon. Årsaken er sykdommen i familien.

Jason Morrison

Jason Morrison var særs delaktig i Aalesunds cuptriumf. Men han glimrer fortsatt med sitt fravær i sesongoppkjøringen.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Klubbdirektør Henrik Hoff sier til NRK at de har god kommunikasjon med spilleren, og at Morrisons fravær ikke kan karakteriseres som noen tjuvperm.

– Morrison har ikke kommet ennå. Dette handler ikke om å komme for sent tilbake til jobben. Der er noen familiære årsaker. Han kommer i løpet av helgen, og vi skal få ham nedover til La Manga, sier Henrik Hoff.

Det skal være Morrisons far som skal være syk. Jason Morrisom skal også ha informert klubbledelsen detaljert om både sykdommen og fraværet.

– Vi vet nå at det er sykdom i Morrisons familie. Han har vært flink til å kommunisere med oss. Vi liker ikke at han har vært borte, men dette tar vi med ham når han kommer, sier Hoff.

Morrisons landsmann, Demar Phillips, uteble også fra starten på sesongoppkjøringen. Selv om Phillips allerede har kommet til Norge, og er med Aalesund til La Manga, blir dette sett på som et mer alvorlig tilfelle enn saken til Morrison. Phillips ble ilagt lønnstrekk og en bot.

– Demar Phillips sin sak stiller seg på en litt annen måte enn Morrisons. Han har vært ærlig og åpen på at han ønsket å være litt lenger sammen med datteren sin på Jamaica enn det han kom til å få lov til. Han har lagt seg flat og har bedt om unnkyldning for at han ble så lenge borte, sier Hoff.