Tilbake fra den lange juleferien

Jamaicaneren Jason Morrisson tok ein lang juleferie. I dag dukka han opp på AaFK-treninga på La Manga i Spania.

Jason Morrison

Etter den lange juleferien er Jason Morrison nå på plass på treningene sammen med resten av spillerne i AaFK.

Foto: Marita Andersen / NRK

Begge de to spillerne fra Jamaica, Jason Morrison og Demar Phillips, utvidet juleferien uten avtale med arbeidsgiveren AaFK. Phillips kom tilbake fra ferien først. Han forklarte at han ville være mer sammen med familien. I dag kom Morrison, men han ville ikke si så mye til media om dette.

– Jeg vil ikke si noe om årsaken til at jeg ble borte. Dette er noe jeg må diskutere med klubben. Så jeg har ikke noen kommentar nå, sier Jason Morrison til NRK.

– Samtale blir avgjørende

AaFK har imidlertid tidligere opplyst til media at Morrison har oppgitt sykdom i familien som årsak til uteblivelsen. Phillips har godtatt både lønnstrekk og en frivillig bot. Hvilke konsekvenser fraværet får for Morrison er fortsatt usikkert.

– Vi må gjennomføre en samtale med spilleren først. Vi må høre direkte fra ham hva som er årsaken, sier klubbdirektør i AaFK, Henrik Hoff.

Tidligere har AaFK opplyst at det har vært rimelig god kommunikasjon mellom klubben og Morrison under den lange juleferien.

– Morrison har orientert meg undervegs. Så får vi ta dette videre når vi har hatt en samtale, sier Hoff.

– Så dere behandler ikke Morrisons sak på samme måte som dere gjorde med Phillips?

– Nei, Morrison må først komme med forklaringen sin før vi beslutter noe, sier Hoff.

– Godt å være tilbake

Jason Morrison deltok for fullt på treningsfeltet i La Manga i dag. Og han gav uttrykk for at det var godt å komme i gang igjen.

– Det er godt å være sammen med guttene igjen. Nå blir det trening, og vi skal gjøre oss klar til den kommende sesongen, sier Morrison.

– Hvordan er formen nå da?

– Jeg er i bra form. Jeg er ikke helt der jeg gjerne vil være, men sesongen har jo ikke startet ennå. Men jeg er OK, sier Morrison.