NRK Meny

Møreaksen

 • Målingar denne veka

  Dersom målingar denne veka viser at det er skadeleg mikroplast i drikkevatnet i Ålesund, så vil ordføraren kjempe for at ein utvida E39 i Brusdalen blir lagt i tunnel. Brusdalsvatnet gir drikkevatn til store delar av Ålesund, og bildekk er ein av dei viktigaste kjeldene til spreiing av mikroplast i naturen. – Uansett må vi betale det det koster for å sikre reint drikkevatn, seier ordførar Eva Vinje Aurdal

  Brusdalsvatnet. Ålesunds drikkevannskilde.
  Foto: Øyvind Johan Heggstad
 • Går for Ørskogfjellet

  I spørsmålet om kvar europavegen mellom Digernes og Vik bør ligge går Naturvernforbundet inn for Ørskogfjellet. – Noverande veg med krabbefelt på begge sider av fjellet blir bra nok, seier leiar Øystein Folden. Ein ny firefeltsveg rammar naturen og friluftslivet ved Solnørvassdraget og Svartløken, meiner Naturvernforbundet.

  Ørskogfjellet
  Foto: Hallstein Vemøy / NRK
 • Gikk inn for Ørskogfjellet

  Et enstemmig samferdselsutvalg i Møre og Romsdal går inn for Ørskogfjellet som fremtidig E39-trasé mellom Digerneset i Skodje og Vik i Vestnes. Statens vegvesen har gått inn for E39 gjennom friluftsområdet Svartløken, mens kommunene på Sunnmøre har samlet seg om Ørskogfjellet. Leder i samferdselsutvalget, Kristin Sørheim (Sp), sier at kommunene sitt syn har veid tungt.

  Kristin Sørheim
  Foto: Gunnar Sandvik/NRK