Mor dømt til fengsel for å ha lugget og slått barna med belte

Moren slo barna med knyttet hånd, lugget og brukte også belte for å skade døtrene. Hun erkjenner ikke straffskyld.

Dom i Romsdal tingrett

Kvinnen er dømt til fengsel for å ha mishandlet begge døtrene sine.

Foto: Lena Høyberg / NRK

En kvinne i 40-åra fra Romsdal er dømt til ett år og to måneder i fengsel for grov mishandling av døtrene sine. Moren, som er fra Filippinene, skal i flere år truet og slått dem begge.

Moren brukte et belte, både med og uten spenne, for å slå barna. Mishandlingen pågikk i fire år før barnevernet ble varsla.

Grov mishandling

Døtrene har også fortalt at moren truet med å sende dem tilbake til Filippinene. Blant annet sa tiltalte: «hvis dere ikke skjerper dere nå, så blir dere sendt vekk og blir kastet ut av det her huset her». Barna har vonde minner fra barndommen i morens hjemland.

Moren kom til Norge sammen med den eldste datteren etter å ha blitt kjent med en nordmann. Hun giftet seg med han og fikk et barn til. Familien har bodd sammen i Romsdal frem til 2012 – da barna ble plassert i beredskapshjem.

I dommen går det frem at moren og mannen hennes så på døtrene som tjenere, og døtrene selv følte seg som slaver da de var hjemme.

En gang etter at den ene datteren hadde gjort oppvasken fikk hun beskjed om at det ikke var bra nok, og neste gang måtte hun slikke dem rene hvis hun ikke klarte å gjøre det skikkelig. Oppvasken endte med at moren dro frem beltet og slo datteren over bena og armene.

Flere slike tilfeller er beskrevet i dommen.

Moren skal også ha snakket med mannen om å drepe døtrene.

Begge døtrene er traumatiserte på grunn av den tøffe oppveksten, og i tillegg til fengselsstraffen må moren betale 75 000 kroner til hver av døtrene.