NRK Meny
Normal

Moldes uoffisielle «cupsong»

Moldes uoffisielle cupfinalesang «Vi veit ka som ska te» har på litt over en uke høstet flere tusen visninger på nettet. Hovedpersonen selv er takknemlig for den gode responsen hun har fått.

Se videoen i vinduet øverst i saken!

Eiendomsmegler Jorill Benjaminsen fra Molde lot seg inspirere av Anna Kendricks youtube-hit «Cupsong» da hun satt seg ned for å lage en noe utradisjonell cupfinalesang.

Filmen ble lagt ut på avspillingsnettstedet vimeo for litt over en uke siden, og der har den blitt sett hele 15 300 ganger. I tillegg har den over to tusen visninger på Youtube og blitt delt utallige ganger på sosiale medier.

Plastkopper er fundamentet i sangen

Sangen bygger i bunn og grunn på et rytmetema som gjentas gjennom hele sangen. Og det er ikke hvilket som helst perkusjonsinstrument som er tatt i bruk. Plastkopper bygger nemlig fundamentet i denne sangen.

Jorill Benjaminsen

Eiendomsmegler Jorill Benjaminsen fra Molde er takknemlig for den gode responsen.

Foto: Torild Øvrelid / NRK

– Jeg hørte denne sangen som het «cupsong» og syntes melodien virket fengende. Da Molde gikk til cupfinalen tente jeg umiddelbart på ideen med å gjøre noe ut av den låten. I tillegg var det gøy at den het «cupsong» i og med at Molde nå skal spille cupfinale.

Skryt av p3morgen

Sangen har høstet mye oppmerksomhet blant moldensere, men også andre har bemerket seg den fengende cupfinalesangen.

Radiogjengen i p3morgen sammenlignet Benjaminsens sang med Rosenborgs offisielle cupfinalesang «Gullet ska` hjæm». Den duellen gikk Benjaminsen seirende ut av og hun fikk mye skryt for sitt utradisjonelle musikalske valg med sangen.

– Det er en fengende låt som er lett å lære. Det er mange barn som setter pris på sangen. Jeg tror vi treffer mange med sangen vår, egentlig. Det er vi veldig glade for, det er jo det som er det viktigste, ler hun.

«Bartelaget ska vi slå»

Rivaliseringen mellom byene bygger seg opp før søndagens finale, og Benjaminsen sier at hun har et stort hjerte for Molde Fotballklubb. «Bartelaget ska vi slå» heter det i teksten, og eiendomsmegleren gleder seg til festen i hovedstaden til helga.

– MFK betyr mye for meg. Jeg har felt tårer på stadion og vært på kamper siden 1987. Så jeg har fulgt Molde i både motgang og medgang i mange år. I tillegg er jeg veldig fotballinteressert, sier hun.

– Vi har en offisiell cupfinalesang

Benjaminsen sier at intensjonen med sangen var å lage et supplement til den offisielle cupfinalesangen «Blått gull».

– Vi har en offisiell sang, og den fenger godt. Det er trøkk i vokalisten, og det er den som skal spilles på stadion. Denne sangen har en levetid til over helgen, men jeg er veldig takknemlig for alle gode kommentarer og alle som har likt og delt den på sosiale medier, avslutter hun.