NRK Meny
Normal

Molde slipper å spille i krigssone

Om Molde Fotballklubb møter det ukrainske laget Zorya Luhansk i Europaligaen, blir kampen flyttet.

Joona Toivio

Molde vil mest sannsynlig gå videre i cupen etter at de slo ND Gorica. Her scorer Joona Toivio 1–0.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Molde slo Gorica fra Slovenia 4–1 og ligger best an blant de norske lagene til å gå til tredje runde i kvalifiseringa til Europaligaen.

Les også:

Får ikke spille på hjemmebane

Hvis Molde klarer å holde ledelsen mot Gorica, venter det ukrainske laget Zorya Luhansk. Men dette laget får ikke spille kampene sine i hjembyen. Luhansk ligger øst i Ukraina der det foregår kamphandlinger mellom Ukraina og Russland.

Rbnett.no skriver at det var på et møte 16. juli at UEFA bestemte at Russland, Ukraina og Israel ikke får spille hjemme, men at det er gjort noen unntak for enkelte byer.

Det betyr at en kamp mot Molde spilles enten i Dnipropetrovsk, Odesa, Kiev eller Lviv.

Fokus på neste kamp

Tarje Nordstrand Jacobsen

Administrerende direktør i Molde Fotballklubb, Tarje Nordstrand Jacobsen, sier at de fokuserer på en kamp av gangen.

Foto: Øyvind Sandnes / NRK

Administrerende direktør i Molde Fotballklubb, Tarje Nordstrand Jacobsen, sier at de ikke bruker krefter på kamper så langt frem i tid.

– Foreløpig er fokuset vårt på kampen som skal spilles på søndag. Så skal vi spille en returkamp i Slovenia neste torsdag som vil avgjøre om vi vil kvalifisere oss til neste runde eller ei. Vi får spille disse kampene først, så får vi se, sier han.

Ikke nervøs

Mye tyder på at de faktisk kommer til å møte det ukrainske laget, men fotballdirektøren er ikke nervøs.

– Jeg er helt trygg på at Det europeiske fotballforbundet ikke under noen omstendigheter på noe tidspunkt vil tillate å arrangere fotballkamper dersom det skulle være noen som helst form for risiko, sier han.

– Slik sett er jeg ikke bekymret for om det blir kamp i Slovenia, eller et annet sted om det skulle bli aktuelt, sier han.