Molderussen demper feiringen

Russefeiringa stilnet brått blant elevene på Romsdal Videregående skole etter at tre av dem var involvert i en ulykke natt til onsdag.

Både elevane og ledelsen ved Romsdal Videregåande skole er sterkt berørte etter russeulukka i Molde natt til onsdag.
Fremdeles ligger en 18-åring på sykehus med kritiske skader.

Både elevene og ledelsen ved Romsdal videregående skole er sterkt berørte etter ulykken.

En russ skal ifølge politiet ha kjørt på dei to andre. Den ene er skrevet ut fra sykehus, den andre ligger svært alvorlig skadd på St Olavs Hospital i Trondheim.

Kjørte med promile

Den 18 år gamle sjåføren skal ha erkjent straffeskyld for promillekjøring. Selv om han stod som eier av bilen, hadde han heller ikke førerkort. Ifølge politimester Arnstein Nilssen blir siktelsen trolig utvida. Men for rektor Ivar Rød gjelder å ta vare på alle involverte etter denne tragiske ulykken.

– Det er veldig viktig for oss å slå ring rundt alle tre. Det har også elevene demonstrert og vært veldig tydelige på. Det slutter vi i administrasjonen og ledelsen oss til, sier rektor Ivar Rød.

Roer ned russefeiringa

Nikolai Skrede

Russepreseident Nikolai Skrede sier Romsdal videregående er sterkt preget av russebilulykken natt til onsdag hvor en russ ble kritisk skadet.

Foto: Roar Strøm / NRK

Onsdag sendte russen på Romsdal Vgs sin spesielle medfølelse til de tre involverte. Nå får de selv støtte fra russen på alle skolene i Molde – ulykka kommer uansett til å sette en kraftig demper russen 17. mai.

– Vi har hatt et med alle skolene i Molde. Der sa de at de vil føye seg etter det vi ønsker og kan ta de helt rolig, så vi føler at de respekterer det som har skjedd, sier russepresident Nikolai Skrede.

Tragisk hendelse

Politiet brukte onsdag til å gjennomføre flere vitneavhør. De har også undersøkt åstedet og kjøretøyet.

Den sikta 18-åringen ble løslatt fra varetekt onsdag, og blir nå ivaretatt av familien. Etterforskningsleder i saka, Kjellbjørn Johansen, husker ikke om det har skjedd en så alvorlig ulykke i russetiden tidligere.

– Ingen ønsker å komme opp i en så alvorlig situasjon. Politiet har jobbet bevisst med russen, både i forkant av og i russetiden, sier Johansen.

Ulykkeskommisjonen er også koblet inn i saken.

Laster kart, vennligst vent...

Ulykka skjedde under en russesamling ved Retiro i Molde natt til onsdag.