NRK Meny
Normal

- Plutselig kom politiet løpende inn i dusjen til meg ....

Både politi og publikum fryktet at en person var i ferd med å drukne i fjæresteinene i Molde. Politiet, ambulanse og dykkere rykket ut. Men det hele viste seg å ha bakgrunn i en metode Molde fotballklubb kjøler ned spillerne sine på.

MFK-spelarar badar

Her bader Christian Steen etter kampen mot Rosenborg tidligere i mai. I dag førte en tilsvarende badeseanse til en omfattende leteaksjon i Rosenes by.

Foto: Øyvind Sandnes / NRK

Moldespillerne hadde forståelig nok behov for nedkjøling etter både 7-1-seieren mot Tiller i gårsdagens cupkamp og dagens påfølgende trening.

Hendelsen fant sted like nedenfor stadion i Molde. En mann satt i fjæresteinene, og bølgene slo opp over kroppen hans. En fullpakket hurtigbåt suste forbi, og flere av passasjerene var sikre på at en mann var i ferd med å drukne.

MANN I SJØEN - MOLDE

Kl. 1429: Meldt til politiet fra mannskapet på Hurtigbåten om at det satt en person påkledd i vannkanten med vann opp til livet nedenfor Molde stadion. Dette førte til full utrykning fra alle nødetater. Det viste seg at det var en spiller fra MFK som frivillig hadde foretatt et bad som ledd i treningen for å få bedret blodsirkulasjonen!

Politiloggen Nordmøre og Romsdal politidistrikt

Mannen i fjæresteinene viser seg nå å være forsvarsklippen Christian Steen. Han forteller til NRK at det slett ikke er første gangen spillerne kjøler seg ned i fjæra.

Christian Steen

Molde-spiller Christian Steen.

Foto: ERIK BIRKELAND / AFP

– He-he. Etter harde treninger bruker vi ofte å kjøle oss ned i sjøen. Og dette er veldig bra for beina, sier en skrattende Christian Steen.

Fikk politibesøk i dusjen

I utkanten av Molde stadion lette både politi, dykkere og ambulansepersonale etter mannen de trodde hadde havnet i sjøen motvillig. Da var Christian Steen allerede ferdig med nedkjølingen.

– Jeg sto i dusjen da de kom springende inn og ville snakke med meg. Det er ikke hver dag jeg blir oppsøkt av politi i dusjen. Først da skjønte jeg at at det var mye styr med dykkere og ambulansepersonell utenfor, sier Steen.

– Godt at de passer på

Etter å ha snakket med Steen, avviklet politiet letingen. Christian Steen ler av det hele og roser de som varslet om hendelsen.

– Jeg hører det var folk på hurtigbåten som varslet politiet. Det er godt de passer på oss, sier Christian Steen.

Det var ikke bare nødetatene som satte i verk full utrykking. Også lokalpressen strømmet til stedet, etter meldingen om at det foregikk en leteaksjon. «Leter etter mann i fjorden», skrev lokalavisa Romsdals Budstikke. Etter en times tid ble imidlertid overskriften endret til «Moldespiller i vannet utløste full utrykning».