NRK Meny
Normal

Historisk seier: Molde videre til semifinalen

Onsdag kveld slo Molde håndballklubb Sola 32–25 i kvartfinalen i NM i håndball. Dermed er de videre til semifinalen. – Det betyr alt!

Onsdag kveld slo Molde håndballklubb Sola 32-25 i kvartfinalen i NM i håndball og er dermed videre til semifinalen.

Både Molde Elite og Sola rykket sammen opp til toppserien før årets sesong. Onsdag kveld kunne Molde juble over å ha kommet til semifinalen i NM.

Molde gikk ut i hundre mot divisjonskollega Sola i kveldens cupkamp. Allerede etter fire minutter stod det 5–0 til Molde-laget.

Kampen ble etter hvert jevnere, men storscorer Anniken Obaidli satte Molde inn en sluttspurt av den imponerende sorten. Molde ga seg ikke før det stod 32–25 i målprotokollen.

Den historiske seieren for Molde ble feiret av både spillere og de omtren 350 tilskuerne på tribunen.

– Det betyr alt. Det er kjempespennende og det betyr mye for regionen og ikke minst for håndballjentene som står på, sier nestleder Hilde Bjørsvik i Molde Elite.

På to år har Molde klatret seg fra 2. divisjon og opp i eliteserien. Både Molde Elite og Sola rykket sammen opp til toppserien før årets sesong.

Semifinalen skal spilles 11. november. Der kan Molde møte enten Larvik, Tertnes eller vinneren mellom Glassverket og Storhamar.

Anniken Obaidli

Molde-spiller Anniken Obaidli sørget for at det ble seier.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK