NRK Meny
Normal

Forren: – Alltid like godt å slå Aalesund

Molde vant lokaloppgjøret over erkerival Aalesund 2–1 søndag. – Det er alltid like godt å slå Aalesund, sier Moldes Vegard Forren.

Ole Gunnar Solskjær og Mohamed Elyounoussi

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær og målscorer Mohamed Elyounoussi etter eliteseriekampen mellom Aalesund og Molde.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Mange tok turen fra Molde til Color Line Stadion i Ålesund søndag for å heie Molde frem.

– Da er det ekstra deilig med seier, selv om det lugger litt i dag. Men vi viser på slutten at vi kriger og fighter, og vi er ikke noe dårligere enn dem selv om Aalesund spiller en god kamp. Det er to jevne lag, men vi får bikket det over til vår fordel, sier Vegard Forren til CMore etter kampen.

Aalesund hevet seg etter 0–1

Tommy Høiland

Tommy Høiland feirer 1–0 målet.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Molde og Aalesund har møtt hverandre 20 ganger i eliteserien. Søndag tok Molde sin tiende seier på rad over naborival Aalesund, og har til sammen vunnet 14 av oppgjørene. Og Molde startet klart best på Color Line Stadion søndag også. Aalesund klarte ikke mye fremover på banen, og etter 15 minutter spilt tok Molde fortjent ledelsen.

Fredrik Semb Berge vant duellen inne i feltet og headet ned til en medspiller som skyter i Tommy Høiland. Høiland får selv tak i ballen etter å ha blokkert skuddet og setter ballen i mål.

Leke James feirer målet

Leke James utlignet for hjemmelaget Aalesund etter 39 minutter spilt.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Etter målet til Molde kom Aalesund seg mer inn i kampen, og kommer seg høyere opp på banen. Etter 39 minutter spilt får hjemmelaget frispark. Frisparket fra Jo Nymo Matland er strøkent og han finner toppscorer for hjemmelaget Leke James, som får pirket ballen inn i mål.

Starten på andreomgang var sjansefattig.

Men i det 76. minutt tok Molde igjen ledelsen. Mohamed Elyounoussi headet inn 2–1 etter innlegg fra Sander Svendsen og det forspranget maktet ikke Aalesund å hente inn igjen.

– Jeg er veldig skuffet

Aalesund-trener Trond Fredriksen var skuffet etter kampen.

– Vi gjør en god kamp. Men dessverre så glipper vi den lille gangen som er avgjørende for kampen. Men guttene skal ha all ære for innsatsen de legger ned i dag. Jeg synes vi presterer godt og det er noe vi kan ta med oss videre selv om det er trist å tape for Molde, sier han til CMore.

Dommer Svein-Erik Edvartsen hadde en streng linje og kampen var preget av frispark.

– Det er vanskelig å få til mye når alt er frispark. Det blir ikke den duell-kamp. Det er umulig å være borti hverandre og da blir det et litt tamt byderby, sier Fredriksen til kanalen.

Ingen god bursdag

Sten Grytebust, som søndag har bursdag, hadde nok håpet at Aalesund ville gå seirende av banen.

– Vi er nært poeng, vi har vel aldri plaget Molde såpass i løpet av de siste årene, så det var et steg videre, men det hjelper veldig lite, sier han til CMore rett etter kampen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..