NRK Meny
Normal

Molde vant 3-2 over Aalesund

Serievinner Molde var klart best i andre omgang i kampen mot cupvinner Aalesund. I andre omgang viste Molde klasse og beseiret naborival Aalesund 3–2.

I andre omgang, med mange bytter, ble det tydelig at Molde har en bredere stall enn Aalesund. Cupmesteren hadde absolutt sine sjanser. Men seriemesteren trakk det lengste strået i dag.

– Det ble mange mål til slutt, men det var en dau førsteomgang. Det var jevnt og lite skjedde. Vi, og jeg tipper Molde også, er misfornøyde med målene vi og de slapp inn, sier Aalesund-trener Kjetil Rekdal til NRK.

– Fantastisk å se slik fotball

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær er godt fornøyd med generalprøven. Han strålte, ikke bare over seieren men også over forholdene spillerne ble møtt med.

– Nå fikk mange spillere spille fotball på en ordentlig gressbane i mars. Dette er en annen type gressbane enn dem i spilte på i Spania. Selv denne banen er tung nå i mars. Likevel spiller i en fotball som er fantastisk å se på, sier Solskjær.

Men dere slipper inn mål. Hva sier du om forsvaret?

I første omgang hadde ikke Aalesund en sjanse. Vi er trygge bakover. Så scoret de på et fantastisk skudd. Jeg må bare applaudere over slike scoringer som Demar Phillips kom med. Og så vet Even Hovland at han ikke skal score flere mål i feil nett i år, sier Solskjær.

– Definitivt ikke fornøyd

Aalesunds første mål var en kanonscoring av jamaicaneren Demar Phillips. Aalesunds andre mål var rett og slett et pussig selvmål av nykommer Even Hovland.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal er slett ikke fornøyd med at det ble et tap i generalprøven.

– Nei. Jeg er definitivt ikke fornøyd. Vi slapp inn mål på en elendig måte. Det er for dårlig når man ikke klarer å løse oppgavene selv etter at man har fått beskjed om hvordan det skal korrigeres. Og man blir straffet når man møter gode lag. Slik er fotballen, og dette gir oss mye lærdom, sier Rekdal.

– Slett ikke helsvart

Kjetil Rekdal ser likevel ikke helsvart på situasjonen etter generalprøven. Molde er et godt lag og Aalesund hang godt med i første omgang.

Det er ikke helsvart. Vi viste at vi kan spille fotball. Vi ble ikke spilt av banen. Men vi tapte 3–2 i en forholdsvis jevn kamp.

Rekdal likte Stewart

I denne kampen brukte Aalesund prøvespilleren Tremaine Stewart. Kjetil Rekdal likte mye av det han så av denne spilleren.

– Han har fysikken og han har klokskapen. Han gjør ting enkelt og riktig, i motsetning til et par andre som forsvinner i nesten alle duellene de er oppe i, sier Rekdal.

Er han nærmere en signering etter denne kampen?

– Vi får vente å se. Men jeg er sikker på at han er bedre enn det han fikk vist i dag. Det kan hende dette blir bra om han får mer tid med oss, sier Rekdal.