– Det er irriterende når det er den typen ting som skjer

I sju minutter var Molde videre, men så fikk en Partizan-spiller stå umerket. Med 1-1 brast drømmen om spill i Europa. Molde-trener Erling Moe mener Partizan scorer i en situasjon som burde vært frispark.

Erling Moe
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble ikke hemningsløs feiring for Molde-spillerne i garderoben etter play off-kampen torsdag. I stedet var det et skuffet Molde lag som gikk av banen.

Erling Moe

Molde-trener Erling Moe var skuffet etter kampen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– I garderoben nå er det skuffelse og heller laber stemning, sier Molde-trener Erling Moe til MAX etter at Molde ikke klarte å ta seg videre til gruppespillet.

– Vi er ikke her bare for å være med i kvalifiseringen. Vi ønsker å gå hele veien.

Forberedt på en «neglebiter»

Molde tapte det første oppgjøret mot serbiske Partizan Beograd, men sikret seg et viktig bortemål i 2-1 tapet. Molde trengte i utgangspunktet derfor bare en 1-0 seier på hjemmebane for å ta seg videre til gruppespill i Europaligaen.

Molde-trener Erling Moe var foreberedt på at returoppgjøret mot serbiske Partizan skulle bli en «neglebiter». Men selv om Molde hadde alt å vinne så var det Partizan som skapte store sjanser og var det beste laget i første omgang.

Etzaz Hussain

Etzaz Hussain var klar på at Molde måtte være mer offensive i andre omgang.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– De har hatt de største sjansene. Vi må våge mer offensivt, sa Etzaz Hussain til MAX i pausen. Han var klar i talen på at om Molde skulle ha sjanse til videre avansement så måtte de tørre mer.

– Hvis vi skal ryke, så må vi ryke på en bedre måte, sa Huzzain.

Og det kunne se ut som om det var et annet Molde-lag som kom på banen i andre omgang. Molde fikk sin første store sjanse i løpet av de første minuttene, men ballen fant ikke nettmaskene.

Men så skulle det ta lang tid før de skapte de store sjansene igjen.

Europa League kvalifisering 4. runde 2019: Molde - Partizan Beograd.

Leke James jubler etter å ha satt inn 1-0.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Det skulle ta mer enn 70 minutter før Molde får et avgjørende frispark. Magnus Wolff Eikrem slår frisparket via Partizan-muren og ballen ender ved bakerste stolpe. Der får Leke James slått ballen i mål for Molde. Jubelen på stadion i Molde sto i taket, for akkurat nå var Molde videre.

Men drømmen om Europa varte i kun sju minutter.

Europa League kvalifisering 4. runde 2019: Molde - Partizan Beograd.

Her jubler Partizan-spillerne etter at de har sikret 1-1.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Partizan-spiller Nemanja Miletic får etter 80. minutter spilt gå upresset opp i Molde-forsvaret etter et hjørnespark og header inn utligningen for Partizan.

Etter utligningen kom Molde til et par halvsjanser, men målet som kunne holde liv i håpet om Europa kom ikke. Kampen ender 1-1 og Partizan går videre til gruppespillet i Europaligaen.

– Må være der i 90 minutter

Molde-treneren synes laget tok seg opp i andre omgang både fremover og bakover på banen.

– Dessverre så klarer vi ikke å stå imot den corneren. Da blir det som det blir. Man straffes hardt når man ikke er der i 90 minutter, sier Moe til MAX.

– VAR hadde tatt den

Han sier det er ekstra bittert når dommeren ikke får med seg det han mener er en klar holding i feltet som blir avgjørende for utfallet av kampen.

– Det er et soleklart frispark der vår spiller, som markerer den mannen, blir holdt igjen. Det er så soleklart som det går an å bli. Det er irriterende når det er den typen ting som skjer, sier Moe.

– VAR hadde tatt den uten tvil, sier Moe på pressekonferansen etter kampen.

Dermed er det bare ett norsk lag med når gruppespillet til europaligaen trekkes fredag.