Molde sløste, men vant likevel enkelt over Kristiansund i åpningen

Straffebom til tross, Molde hadde få problemer med å slå nabo Kristiansund i eliteserieåpningen søndag. Kampen endte 2-0.

Kristiansunds Bent Sørmo header i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Kristiansund

Molde vant 2-0 mot Kristiansund.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Dermed fikk de regjerende sølvvinnerne en god start på årets eliteserie. De kommer til eliteseriesesongen etter en sterk vinter i europaligaen, der de slo de ut Hoffenheim i 16-delsfinalen og truet Grenada i åttedelsfinalen.

Søndag truet de Kristiansund allerede fra start og fikk en gylden mulighet til å ta ledelsen på straffe før kvarteret var slutt. Den skjøt derimot Ohi Omoijuanfo langt over mål. Likevel gikk de til pause med 2-0 etter mål fra Eirik Ulland Andersen og Ola Brynhildsen.

Ohi burde igjen satt ballen i nettet på en retur i andre omgang, men denne gangen gikk ballen til side for mål.

– Bra premiere

Likevel var seieren aldri truet for Molde, som har Tromsø, Brann og Rosenborg på kalenderen de tre neste rundene.

– Det var en bra premiere. Vi gjorde en strålende førsteomgang og så lugga det litt i andre. Seieren burde vært større, sier Moldetrener, Erling Moe til NRK.

– Skal bli farligere

Kristiansund fortsetter derimot der de slapp i treningskampene. De kom nemlig til eliteserieåpningen med 0-3-tap mot både Ranheim og Rosenborg og 0-4-tap mot Aalesund. Bodø/Glimt og Vålerenga venter i de to neste kampene.

– I dag var vi ikke gode nok. Vi kom ikke opp på det nivået vi ønsker, sier Kristiansundtrenen Christian Michelsen til NRK.

Han gleder seg til de kommende kampene og se laget vokse når de nye spillerne blir bedre kjent og har bygget sterkere relasjoner.

– Da blir vi farlige og man kommer til å se mer lag, seier Michelsen.

Protester

Etter tolv minutter spilt ble Birk Risa felt like innenfor sekstenmeteren, og dommer Kai Erik Steen pekte på straffemerket. Kristiansund-spillerne mente derimot det hadde skjedd like utenfor, og at det derfor burde blitt dømt frispark. Dommer Steen var uenig og ga Flamur Kastrati gult kort for protestene.

Ohi var langt fra sikker fra ellevemeteren, og ballen føk langt over tverrliggeren.

Dermed var det Ulland Andersen som kunne sende moldenserne i ledelsen med et velplassert skudd i det 21. minutt. Målet kom etter flott Molde-spill. Ulland Andersen startet det selv da han slo til Erling Knudtzon ute ved hjørnesparket. Knudtzon slo videre inn til Eirik Hestad i sekstenmeteren, som lekkert hælsparket ballen til Aursnes, før Ulland Andersen fikk ballen tilbake og sendte Molde i ledelsen.

Ulland Andersen har allerede for lengst markert seg for Molde i 2021. På fire europaligakamper i vinter endte han med tre mål for de blåhvite. Han fikk med seg kun fire mål på 17 kamper i fjorårets sesong.

Ti minutter senere var ledelsen doblet. Ola Brynhildsen fikk ballen fra Aursnes like utenfor sekstenmeteren og plasserte ballen i lengste hjørne.

– Vi kontrollerer kampen, og fikk spille akkurat der vi ville. Fortsetter vi slik, har de ikke sjanse, sa Brynhildsen til Eurosport i pausen.

Ny Ohi-bom

Etter pause tok det derimot en god stund før de virkelig store mulighetene ble skapt. Det ble derimot gjort opp for i det 68. minutt. Hestad kom alene med keeper og lobbet ballen over McDermott i mål. Den gikk i stolpen og rett ut til Ohi, som denne gang skjøt ballen like utenfor mål.

Da ble han byttet ut til fordel for Fofana, som fikk sin eliteseriedebut. Fofana scoret i Molde-debuten mot Hoffenheim i februar. Han var nær ved å score også i eliteseriedebuten på en heading med tolv minutter igjen av kampen, men ballen ble stoppet av keeper. Aursnes satte returen enkelt i mål, men ble avblåst for offside.

Før det hadde også Kristiansund fått en sjelden mulighet til å redusere, men Olaus Skarsem greide ikke å få ballen forbi keeper Andreas Linde.

Begge lag hadde muligheter etter dette, men ingen fant veien til nettmaskene etter pausen. Dermed endte kampen 2-0