Hopp til innhold

Dannet Molde på Skeiva

Molde har fått sin egen forening for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

Har dannet Molde på Skeiva

Styret i Molde på Skeiva - fra høyre: Lasse Næss, Stein-Christian Andersen (leder), Trude Elin Løseth og Gjermund Øysteinson Moe. Nils Erik Sivertsen var ikke til stede.

Foto: Molde på Skeiva

Foreningen Molde på Skeiva ble formelt stiftet på et møte i Molde 20. januar. Meningen er at personer i distriktet skal ha en sosial arena og egen interesseorganisasjon.

- Foreningen skal både arbeide for et bredt og inkluderende miljø for homofile, lesbiske og bifile og vis a vis storsamfunnet i form av informasjonsarbeid og annen politisk virksomhet, sier Stein-Christian Andersen, nyvalgt leder i Molde på Skeiva.

- Vi har vokst fort det siste året. Fra å være en håndfull mennesker som møttes to ganger i måneden på kafè, er vi nå en forening med over 100 medlemmer.

Kulturfestival og debatter

Utover kafètreffene, skal det arrangeres turer og fester, idrettsarbeid, kulturfestival med filmfremvisninger, debattmøter og litteraturkveld.

En informasjonskampanje skal gjøre forreningen kjent, og ellers vil styret ta initiativ til samarbeid med lignende organisasjoner i andre deler av fylket med tanke på å etablere et fylkeslag for LLH - Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

- Vi ønsker også å komme i dialog med Molde kommune, sier Andersen.

Som tror at å bedre livsvilkårene for homofile og lesbiske vil gjøre Molde til en enda bedre by å bo i. Måten man omgås minoriteter på, avgjør hvor raust og åpent samfunnet er.

Vil ha fordomsfri by

- En raus og fordomsfri by er en rikere by å bo i for alle. Han understreker likevel at Molde ikke har skilt seg ut negativt i forhold til andre byer når det gjelder livsvilkår.

I styret for Molde på skeiva sitter i tillegg til Stein-Christian Andersen også: Lasse Næss, Gjermund Øysteinsson Moe, Trude Løseth og Nils Erik Sivertsen.